Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 21.06.2023.

Rent a Car Mojkovac - Montenegrocar - Rezervišite vozilo u Mojkovcu

Rent a car Mojkovac, usluga transfera i ostale Montenegrocar usluge u Mojkovcu

Rent a Car Mojkovac - Montenegrocar agencija je vaš najbolji izbor kada su u pitanju usluge rent a cara ili transfera u Mojkovcu. Naša jedinstvena usluga rent a cara ono je po čemu smo prepoznati u Crnoj Gori i regionu. Nudimo auta Economy, Premium i Lux klase, usluge kratkoročnog ili dugoročnog najma, aerodromski tranfer ili prevoz do željene lokacije, bilo kada.

Bilo da putujete zbog posla, zadovoljstva ili odmora, agencija Montenegrocar će izaći u susret svim vašim željama. Umjesto gradskog prevoza ili taxi usluga u Mojkovcu, korišćenje Montenegrocar rent a car ili transfer usluga će vam omogućiti veću fleksibilnost u istraživanju ovog predivnog grada, kao i smanjiti troškove.

Ponosno nudimo specijalizovanu, tačnu, personalizovanu uslugu aerodromskog transfera ili transfera do željene lokacije. Posebno ističemo uslugu transfera sa aerodroma u Podgorici, Tivtu, Dubrovniku i Tirani brzo i efikasno.

Usluge Montenegrocar u Mojkovcu

  • rent a car i najam automobila
  • transferi sa i do aerodroma
  • usluge prevoza sa vozačem

Naša flota:

Nudimo vam veliki broj raznovrsnih modela automobila za svaku priliku. Kada napravite plan obilaska, možete nas kontaktirati kako biste dobili sve potrebne informacije o vozilima i izabrali najbolji kvalitet i najpovoljniju ponudu.

Automobili Lux klase - Rent a Car Mojkovac  

Mercedes Benz Vito Tourer

Mercedes GLE

Toyota Land Cruiser  

Automobili Premium klase - Rent a Car Mojkovac

Mazda CX-3

Škoda Superb

Mazda 3 Plus

Automobili Economy klase - Rent a Car Mojkovac

Toyota Yaris 1.5 VVT

Mazda 2

Volkswagen Polo 1.2

Obezbjeđujemo posebna auta za bilo koju priliku u Crnoj Gori, uz uslugu ličnog vozača. Za korporativne klijente pripremili smo posebnu business ponudu.

Naš vozač će vas čekati na dogovorenom mjestu, bilo da je u pitanju aerodrom, kancelarija, ili hotel i obezbijediće vam profesionalnu uslugu prevoza do željene lokacije.

Uz naša komforna, sigurna vozila, koja možete iznajmiti po pristupačnoj cijeni, svako vaše putovanje biće priča za sebe.

Putujte sa stilom i uživajte u udobnosti

Sva naša auta su besprekorno čista i redovno se servisiraju, a nakon svake upotrebe detaljno se čiste i dezinfikuju. Svim putnicima na raspolaganju je i hladno osvježenje tokom vožnje.

Za potpunu udobnost i uživanje u vožnji, na zahtjev možemo obezbijediti WI-FI, dječija sjedišta i dodatne sadržaje za djecu kako bi i najmlađi uživali u vožnji. Uz to, naši vozači biće vam na usluzi i pružiće vam pomoć sa prtljagom na aerodromu ili u hotelu.

Ako vam je potrebna konsultacija prije rezevacije auta ili transfera, obratite se našem Korisničkom servisu, koji vam je non stop na usluzi.

Transfer Crna Gora - Hrvatska i Hrvatska – Crna Gora, aerodromi Podgorica, Tivat, Tirana (H2)

Za vas obezbjeđujemo uslugu transfera Mojkovac- Dubrovnik i transfer Dubrovnik – Mojkovac. Udaljenost između Mojkovca i Dubrovnika je 237 km. Takođe, nudimo i uslugu transfera od Mojkovca do internacionalnog aerodroma Ćilipi, udaljenog 227 km. Nudimo transfer na relaciji Mojkovac – Tivat 177 kilometara, Mojkovac– Podgorica 102 km, Mojkovac – Tirana 233 km. Uživaćete u našim sigurnim automobilima, usluzi profesionalnog vozača i vožnji do aerodroma.

O Mojkovcu:

Mojkovac spada među manje opštine u Crnoj Gori, po površini i po broju stanovnika. Prema popisu iz 2011. godine ima 3.590 stanovnika. Nalazi se na nadmorskoj visini od 853 metra.

Informacije o Mojkovcu:

Opština zahvata površinu od 367 km2. Matematički položaj određen geografskim koordinatama: najsjevernija tačka nalazi se  na 43005' SGŠ, koja je u isto vrijeme i najniža tačka opštine, a nalazi se na obalama rijeke Tare; najjužnija tačka je Đevojačka glava na Sinjajevini na 42054' SGŠ; najistočnija tačka je Mokro Polje na Bjelasici na 19040' IGD i najzapadnija tačka je vrh Pećarac na Sinjajevini na 19021' IGD.

Šta vidjeti u Mojkovcu:

  • Srednjovjekovni grad Brskovo na Tari
  • Stari most na Tari
  • Ski centar Žarski na Bjelasici

Aktivnosti u Mojkovcu koje preporučujemo:

Izleti - MTS

Hoteli koje preporučujemo:

Hotel Serdar  

Hotel&Resort Gacka  

Hotel Dulovic  

Restorani koje preporučujemo:

Restoran Mojkovac  

Padrino Caffe& Restoran  

Mojkovac – Planinska naseobina gdje se čuva Moj kovani novac

Od Požara se razvilo, iako se nije palilo. Današnje gradsko jezgro Mojkovca nosilo je taj naziv. Mojkovac je manja opština po prostranstvu i broju stanovnika. Ipak, ima rudnike i priču o kovanom zlatnom novcu, na kom bi pozavidjeli i Sasi. A oni su svraćali u ove krajeve, u rudnik Brskovo, još u XIII vijeku te crpili i donosili nova iskustva.

O rijeci Tari postoje priče koje svjedoče ljepoti i nepreglednoj dubini drugog po redu svjetskog kanjona. Njen je naziv, po svemu sudeći, Ilirskog porijekla. Najstarije stanovništvo koje je naseljavalo njenu dolinu, bili su ilirsko pleme Autarijati. Poslije Ilira stižu Rimljani, zatim Vlasi stočari, dok u VII vijeku dolaze Sloveni i osnivaju župu Brskovo - današnji Mojkovac.

U XIII vijeku, prvi put se pominje rudnik Brskovo, njegovo bogatstvo i vještine Sasa. Srednjovjekovni srpski vladari upravo tu kuju svoj srebrni novac koji liči na mletačke groševe. Jedno vrijeme dvor Nemanjića stolovao je u Brskovu. Tokom XIV vijeka, Kotorani, Mlečani i Dubrovčani dolaze da trguju u ovo važno administrativno središte. Obavljala se trgovina soli, vina, tkanina, robe a razmjena je dosezala čak do unutrašnjosti Srbije. Ipak, već krajem istog vijeka, nakon otvaranju novih rudnika, Novo brdo i Janjevo, Brskovo gubi svoj nekadašnji sjaj.

Iz tog perioda, ostaje mu naziv, koji se zasniva na predanjima. Po nekima, Mojkovac nastaje spajanjem riječi Moj kovani novac, koje je izgovorio Uroš I kada je kovao novac u Brskovu. Prema drugoj legendi, nastaje od izvedenice patronima Mojko, ili Mojković.

Mojković ili Mojkovac ima zavidnu okolinu, prirodne ljepote i nalazi se izmedju turističkih centara Kolašin i Bijelo Polje. Zimi i ljeti Mojkovac privlači veliki broj turista. Za to su zaslužni njegovo najveće bogatstvo - Tara, planine i pašnjaci. Osim toga Mojkovac je poznat po manifestacijama : Prvomajski uranak i veliki  rafting - kajak spust Mojkovac; Gradski maskenbal - Dječiji maskenbal; Mojkovački bazar; Međunarodni festival folklora Zlatni ćemer; Otkos za ponos; Mojkovačka čorbijada; Mojkovac Fest 2020; Avanturistička trka Izazov Sjevera / Northern Challenge /; SkyRunning; Međunarodni kup u ribolovu Tara Challenge Fly Fishing 2020; Filmski festival Mojkovačka filmska jesen; Mojkovac Oktoberfest; Mojkovački Novogodišnji bazar.

Korisni linkovi:

Opšte informacije o Crnoj Gori

Vremenska prognoza za Mojkovac

Uslovi za ulazak i izlazak iz Crne Gore

Montenegrocar prodajna mjesta

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju