Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 21.06.2023.

Rent a Car Podgorica - Montenegrocar - Rezervišite vozilo u Podgorici

Rent a car Podgorica, usluga transfera i ostale Montenegrocar usluge u Podgorici

Rent a Car Podgorica - Montenegrocar agencija je vaš najbolji izbor kada su u pitanju usluge rent a cara ili transfera u Podgorici. Naša jedinstvena usluga rent a cara ono je po čemu smo prepoznati u Crnoj Gori i regionu. Nudimo auta Economy, Premium i Lux klase, usluge kratkoročnog ili dugoročnog najma, aerodromski tranfer ili prevoz do željene lokacije, bilo kada.

Bilo da putujete zbog posla, zadovoljstva ili odmora, agencija Montenegrocar će izaći u susret svim vašim željama. Umjesto gradskog prevoza ili taxi usluga u  Podgorici, korišćenje Montenegrocar rent a car ili transfer usluga će vam omogućiti veću fleksibilnost u istraživanju ovog predivnog grada, kao i smanjiti troškove.

Ponosno nudimo specijalizovanu, tačnu, personalizovanu uslugu aerodromskog ili transfera do željene lokacije. Posebno ističemo uslugu transfera sa aerodroma u Podgorici, Tivtu, Dubrovniku i Tirani, brzo i efikasno.

Usluge Montenegrocar u Podgorici

  • rent a car i najam automobila
  • transferi sa i do aerodroma
  • usluge prevoza sa vozačem

Naša flota:

Nudimo vam veliki broj raznovrsnih modela automobila za svaku priliku. Kada napravite plan obilaska, možete nas kontaktirati kako biste dobili sve potrebne informacije o vozilima i izabrali najbolji kvalitet i najpovoljniju ponudu.

Automobili Lux klase - Rent a Car Podgorica

Mercedes Benz Vito Tourer

Mercedes GLE

Toyota Land Cruiser

Automobili Premium klase - Rent a Car Podgorica

Mazda CX-3

Škoda Superb

Mazda 3 Plus

Automobili Economy klase - Rent a Car Podgorica:

Toyota Yaris 1.5 VVT

Mazda 2

Volkswagen Polo 1.2

Obezbjeđujemo posebna auta za svaku priliku u Crnoj Gori, uz uslugu ličnog vozača. Za korporativne klijente pripremili smo posebnu business ponudu.

Naš vozač će vas čekati na dogovorenom mjestu, bilo da je u pitanju aerodrom, kancelarija, ili hotel i obezbijediće vam profesionalnu uslugu prevoza do željene lokacije.

Uz naša komforna, sigurna vozila, koja možete iznajmiti po pristupačnoj cijeni, svako vaše putovanje biće priča za sebe.

Putujte sa stilom i uživajte u udobnosti

Sva naša auta su besprekorno čista i redovno se servisiraju, a nakon svake upotrebe se detaljno čiste i dezinfikuju. Svim putnicima na raspolaganju je i hladno osvježenje tokom vožnje.

Za potpunu udobnost i uživanje u vožnji, na zahtjev možemo obezbijediti WI-FI, dječija sjedišta i dodatne sadržaje za djecu kako bi i najmlađi uživali u vožnji. Uz to, naši vozači biće vam na usluzi i pružiće vam pomoć sa prtljagom na aerodromu ili u hotelu.

Ako vam je potrebna konsultacija prije rezevacije auta ili transfera, obratite se našem Korisničkom servisu, koji vam je non stop na usluzi.

Transfer Crna Gora - Hrvatska i Hrvatska – Crna Gora; aerodromi Podgorica, Tivat, Tirana

Za vas obezbjeđujemo uslugu transfera Podgorica- Dubrovnik i transfer Dubrovnik – Podgorica. Udaljenost između Podgorice i Dubrovnika je 149 km, a vrijeme trajanja vožnje oko dva sata i duže u ljetnjoj sezoni. Takođe, nudimo i uslugu transfera od Podgorice do internacionalnog aerodroma Ćilipi, udaljenog 170 km . Takođe, nudimo uslugu transfera do aerodroma u Podgorici, u Tivtu nekih 87 km i 160 km do Tirane. Uživaćete u našim sigurnim automobilima, usluzi profesionalnog vozača i vožnji do aerodroma koja u okviru granica Crne Gore iznosi oko sat i po vremena u ljetnjoj sezoni.

O Podgorici

Podgorica (srednjovjekovno Ribnica, od 1946. do 1992. Titograd), najveći je i glavni grad Crne Gore. Po popisu iz 2016. godine, Podgorica je imala oko 250 000 stanovnika. Šire područje Podgorice obuhvata 10,4 % teritorije Crne Gore i 27,3 % njenog stanovništva.

Podgorica se ranije nazivala Ribnica i Titograd. Posjeduje pogodan položaj na ušću rijeka Ribnice u Moraču u Zetsko-bjelopavlićkoj ravnici. Grad se nalazi i u blizini zimskih centara na sjeveru Crne Gore i popularnim ljetovalištima na Jadranskom moru.

Informacije o Podgorici:

Podgorica se nalazi u južnom dijelu Crne Gore. Oblast je bogata rijekama, a grad se nalazi 15 km sjeverno od Skadarskog jezera na samom kamenu. Rijeke Morača i Ribnica teku kroz urbanu sredinu, dok u blizini protiču rijeke  Zeta, Cijevna i Sitnica. Poslije izgradnje tunela Sozina, Jadransko more je na svega pola sata vožnje. Koordinate iznose 42°26′17″N 19°15′29″E / 42.438°N 19.258166°E, dok se nalazi na nadmorskoj visini od 48 metara.

Šta vidjeti u Podgorici

  • Nacionalni park Skadarsko jezero
  • Plantaže 13. jul
  • Brdo Gorica
  • Izletište Mareza

Hoteli u Podgorici koje preporučujemo:

CUE Podgorica  

Hilton Podgorica Crna Gora  

Hotel Podgorica  

Restorani u Podgorici koje preporučujemo:

Restoran Desetka Podgorica  

The Living Room lounge & dining  

Gostiona 1928  

Aktivnosti u Podgorici koje preporučujemo:

Izleti - MTS

Farma magaraca Martinići  

Sportski konjički klub Kadina  

Administrativni, univerzitetski, kulturni i ekonomski centar Crne Gore

Smještena na obalama čak šest rijeka: Morače, Ribnice, Zete, Sitnice, Mareze i Cijevne, Podgorica je glavni grad Crne Gore. Ujedno je i centar kulturnih, naučnih, filmskih i sportskih događaja. Ranije se nazivala Ribnica, Zeta i Titograd.

Po pretpostavkama, grad Podgorica nastao je najkasnije u 3. vijeku pr.n.e. a ime je dobio po brdu Gorica koje obuhvata grad sa sjeverne strane. Nalazi se blizu ostataka rimskog grada Duklje. U srednjem vijeku postojalo je naselje koje se zvalo Ribnica a pod tim imenom grad se prvi put spominje 1326. godine. Podgorica je bila pod dugom opsadom Osmanskog carstva i Austrougarske monarhije, o čemu svjedoče i brojni spomenici iz tog perioda. Godine 1878. godine ušla je u sastav Knjaževine Crne Gore, a od 1946. godine je administrativno sjedište Crne Gore. Naziv Titograd zvanično je nosila od 1946. do 1990.  Podgorica postaje glavni grad nezavisne države Crne Gore 2006. godine.

Glavni grad odlikuju povoljan geografski položaj i veoma dobra saobraćajna povezanost sa jugom i zaleđem. Njen položaj odlikuje i relativno mala udaljenost od aerodroma u zemlji i regionu. Tako je od aerodroma Golubovci udaljena 12 km, Tivta 81 km, a od Ćilipa 156 km. Pored pogodnosti kao što su mediteranska klima i veliki broj sunčanih dana u godini, Podgorica je poznata po kulturno-istorijskim spomenicima. Neki od njih su: Saborni hram Hristovog Vaskrsenja, Sahat-kula, Vezirov most, ostaci grada Duklje i sl.

Na 10 km sjeveroistočno od Podgorice, u predjelu Kuča, nalazi se Stari grad Medun. On potiče još iz antičkog perioda. Nastao je prvo kao tvrđava pa se razvija u grad. Dobro očuvane zidine utvrđenja podignute su od glomaznih blokova tesanog kamena, postavljenih u više redova.  Danas Medun predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlih vremena. Ovo zdanje je od značaja za proučavanje kulturnih epoha od praistorije do srednjeg vijeka. U podnožju Meduna živio je naš poznati književnik, crnogorski vojvoda i junak Marko Miljanov koji je sahranjen u akropoli ispred male crkve na Medunu.

Podgorica ima veliki turistički potencijal. Nudi brojne mogućnost za bogat turistički sadžaj Crne Gore. Kroz poslovni, tranzitni, rekreativni i sportski turizam može privući veliki broj turista. Umjerena klima podrazumijeva blage zime i topla ljeta i podstiče razvoj vinogradarstva u neposrednoj blizini glavnog grada. 

Ljubiteljima kulture Podgorica nudi mnoge filmske, likovne i muzičke festivale. U Crnogorskom narodnom pozorištu možete pogledati neku od predstava sa trenutnog pozorišnog repertoara.

Noćni život u Podgorici je raznovrstan i atraktivan. U gradu se nalazi mnoštvo noćnih klubova, barova, autentičnih konoba i nacionalnih restorana. 

Šta ne treba da propustite u Podgorici? 

Najatraktivniji dio opštine Podgorica svakako je Nacionalni park Skadarsko jezero. Skadarsko jezero, osim što je najveće jezero na Balkanu, habitat je čudesnog biljnog i životinjskog svijeta. Posjeduje veličanstvene divlje plaže i nenarušenu priroda. Zahvaljujuči očuvanom ekosistemu, Skadarsko jezero je raj za 280 vrsta ptica. Simbol jezera je kudravi pelikan koji predstavlja rijetku vrstu u ovom dijelu Evrope. Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i vodoplavnim livadama, jezero predstavlja idealno stanište za veliki broj vodozemaca, gmizavaca i sisara.

Ukoliko ste ljubitelj vina, nezaobilazna je posjeta kompaniji 13. jul - Plantaže. U njenom posjedu se nalazi jedinstveni vinograd impresivne površine od oko 2300 hektara. Crnogorsko podneblje idealno je za uzgoj autentičnih sorti grožđa od kojih nastaju vina neponovljivog ukusa. Degustacija na Ćemovskom polju i neobična vožnja turističkim vozićem kroz vinograd upotpuniće ovo nesvakidašnje iskustvo i obradovati svakog istinskog ljubitelja vina.

Brdo Gorica, koje se nalazi u neposrednoj blizi centra Podgorice, predstavlja popularno izletište i idealno je mjesto za rekreativce. Izletište karakterišu uređene pješačke, biciklističke i trim staze i sportski tereni. Sa vrha brda pruža se impresivan pogled na grad.

Avanturistički park Gorica pravi je adrenalinski raj za sve ljubitelje sportskih aktivnosti. Park se sastoji od pet vazdušnih staza, od kojih su tri namijenjene djeci, a dvije starijima. U sklopu parka dostupni su teretana na otvorenom, igralište za djecu kao i kafeterija sa otvorenim šankom.

Na samo nekoliko kilometara udaljenosti od centra grada, izletište Mareza idealno je mjesto za odmor i rekreaciju. Zbog bujne vegetacije i udaljenosti od gradske vreve, ovdje možete da uživate u svježem vazduhu i u najtoplijim danima.

Korisni linkovi:

Opšte informacije o Crnoj Gori

Vremenska prognoza za Podgorica 

Uslovi za ulazak i izlazak iz Crne Gore

Montenegrocar prodajna mjesta

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju