Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 21.06.2023.

Rent a Car Rožaje - Montenegrocar - Rezervišite online vozilo u Rožajama

Rent a car Rožaje, usluga transfera i ostale Montenegrocar usluge u Rožajama

Rent a Car Rožaje - Montenegrocar agencija je vaš najbolji izbor kada su u pitanju usluge rent a cara ili transfera u Rožajama. Naša jedinstvena usluga rent a cara ono je po čemu smo prepoznati u Crnoj Gori i regionu. Nudimo auta Economy, Premium i Lux klase, usluge kratkoročnog ili dugoročnog najma, aerodromski tranfer ili prevoz do željene lokacije, bilo kada.

Bilo da putujete zbog posla, zadovoljstva ili odmora, agencija Montenegrocar će izaći u susret svim vašim željama. Umjesto gradskog prevoza ili taxi usluga u Rožajama, korišćenje Montenegrocar rent a car ili transfer usluga će vam omogućiti veću fleksibilnost u istraživanju ovog predivnog grada, kao i smanjiti troškove.

S ponosom nudimo specijalizovanu, tačnu, personalizovanu uslugu aerodromskog ili transfera do željene lokacije. Posebno ističemo uslugu transfera sa aerodroma u Podgorici, Tivtu, Dubrovniku i Tirani brzo i efikasno.

Usluge Montenegrocar u Rožajama

  • rent a car i najam automobila
  • transferi sa i do aerodroma
  • usluge prevoza sa vozačem

Naša flota:

Nudimo vam veliki broj raznovrsnih modela automobila za svaku priliku. Kada napravite plan obilaska, možete nas kontaktirati kako biste dobili sve potrebne informacije o vozilima i izabrali najbolji kvalitet i najpovoljniju ponudu.

Automobili Lux klase - Rent a Car Rožaje

Mercedes Benz Vito Tourer

Mercedes GLE

Toyota Land Cruiser

Automobili Premium klase - Rent a Car Rožaje

Mazda CX-3

Škoda Superb

Mazda 3 Plus

Automobili Economy klase - Rent a Car Rožaje

Toyota Yaris 1.5 VVT

Mazda 2

Volkswagen Polo 1.2

Obezbjeđujemo posebna auta za bilo koju priliku u Crnoj Gori, uz uslugu ličnog vozača. Za korporativne klijente pripremili smo posebnu business ponudu.

Naš vozač će vas čekati na dogovorenom mjestu, bilo da je u pitanju aerodrom, kancelarija, ili hotel i obezbijediće vam profesionalnu uslugu prevoza do željene lokacije.

Uz naša komforna, sigurna vozila, koja možete iznajmiti po pristupačnoj cijeni, svako vaše putovanje biće priča za sebe.

Putujte sa stilom i uživajte u udobnosti

Sva naša auta su besprekorno čista i redovno se servisiraju, a nakon svake upotrebe se detaljno čiste i dezinfikuju. Svim putnicima na raspolaganju je i hladno osvježenje tokom vožnje.

Za potpunu udobnost i uživanje u vožnji, na zahtjev možemo obezbijediti WI-FI, dječija sjedišta i dodatne sadržaje za djecu kako bi i najmlađi uživali u vožnji. Uz to, naši vozači biće vam na usluzi i pružiće vam pomoć sa prtljagom na aerodromu ili u hotelu.

Ako vam je potrebna konsultacija prije rezevacije auta ili transfera, obratite se našem Korisničkom servisu, koji vam je non stop na usluzi.

Transfer Crna Gora - Hrvatska i Hrvatska – Crna Gora, aerodromi Podgorica, Tivat, Tirana

Za vas obezbjeđujemo uslugu transfera Rožaje - Dubrovnik i transfer Dubrovnik – Rožaje. Udaljenost između Rožaja i Dubrovnika je 316km. Takođe, nudimo i uslugu transfera od Rožaja do internacionalnog aerodroma Ćilipi, udaljenog oko 325 km, Nudimo transfer na relaciji Rožaje – Tivat 261 kilometar, Rožaje – Podgorica 173 km, Rožaje – Tirana 281 km. Uživaćete u našim sigurnim automobilima, usluzi profesionalnog vozača i vožnji do aerodroma.

O Rožajama

Rožaje je opština u sjeveroistočnom djelu Crne Gore i pripada crnogorskom djelu Sandžaka. Prema popisu iz 2011. godine, imao je 9.422 stanovnika.

Informacije o Rožajama

Smješteno je u kotlini na 1006 metara nadmorske visine. Grad presijeca rijeka Ibar, bistrim izvorima i brzim potocima bogatim ribom. Pored prelijepih i divljih planina koje okružuju Rožaje, na jugu čuva impresivna Hajla.  Geografske koordinate Rožaja prostiru se na 42° 50′ 23" SGŠ, 20° 10′ 04" IGD.

Šta vidjeti u Rožajama:

  • Planinarski dom Grope
  • Izletište Bandžov i Rujišta
  • Štedim
  • Ganića kula

Aktivnosti u Rožajama koje preporučujemo:

Izleti - MTS

Hoteli u Rožajama koje preporučujemo:

Jela Natural Resort  

Sastanci - Grahovaca  

Restorani u Rožajama koje preporučujemo:

Restoran Passenger  

Restoran Kero  

Restoran Duga  

Sjeveroistočni ,,Rog'' ili ,,Musafirska kuća'' za namjernika: ,,Da Carigrad izgori, Rožaje bi ga podiglo''

U VII vijeku ovaj dio Južnog Balkana naselili su Sloveni. Oni formiraše naselje - preteču Rožaja.

U blizini Rožaja postoji nekoliko neistraženih arheoloških lokaliteta. Na njima se nalaze ostaci ilirskih, rimskih, grčkih i nemanjićkih perioda. Ilirska naseobina bijaše na Brezovačkom brdu, Gradina na Krstači, Bačevac Sastanci u Bašči, Otaševo brdo i Gospodjin vrh u Biševu.

Postoje brojna predanja o tome kako su Rožaje dobile ime. Po jednom, dobijaju naziv kada se Osmansko carstvo proširilo na ove krajeve. Drugi izvori tvrde da dobijaju naziv po dva krečnjaka u obliku rogova, koji se nalaze blizu Granića kule.  A neki svjedoče da se varoš prethodno nazivala Trgovište i predstavljala je centar trgovine rogatom stokom zbog čega Rožaje dobija sadašnje ime.

Trgovina je bila izuzetno razvijena tokom XVIII i XIX vijeka. Bogatstvo trgovaca ovog kraja čulo se nadaleko. Baš iz tog perioda datira krilatica: ,,Da Carigrad izgori, Rožaje bi ga podiglo''. Francuski putopisac Ami Bue 1892. godine prolazio je ovim krajem. On je u svojim svjedočenjima zapisao da Rožaje ima čak 60 kuća. Za vrijeme Osmanskog carstva obuhvatalo je dio Bihora, Peštera i novopazarske oblasti. Često se varoš naziva i ,,Musafirska kuća'', jer su Rožajci domaćini i za vrijeme povoljnih vjetrova i istorijskih bura. Ovo je potvrđeno kroz decenije i stoljeća i tako ostalo zapisalo.

Dnevna hronika ispunjena je manifestacijama različitog, ali izuzetno afirmativnog karaktera: Memorijalni uspon na Hajlu (Safet Mavrić-Ćako), Džip foto safari – Hajla, Dani gljiva i ljekovitog bilja, Međunarodni festival Zlatna pahulja, Planinski maraton Dan Hajle, Rožajsko kulturno Ljeto, Septembarski dani kulture, Zimska - turistička automobilska trka, Književni susreti Miroslav Đurović, Likovni salon Likovnog kluba Kula, Manifestacija Dani dijaspore, Manifestacija Doživi Rožaje.

Korisni linkovi:

Opšte informacije o Crnoj Gori

Vremenska prognoza za Rožaje

Uslovi za ulazak i izlazak iz Crne Gore

Montenegrocar prodajna mjesta

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju