Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
21.06.2023.

Rent a Car Gusinje - Montenegrocar - Rezervišite vozilo u Gusinju

Rent a car Gusinje, usluga transfera i ostale Montenegrocar usluge u Gusinju

Rent a Car Gusinje - Montenegrocar agencija je vaš najbolji izbor kada su u pitanju usluge rent a cara ili transfera u Gusinju. Naša jedinstvena usluga rent a cara ono je po čemu smo prepoznati u Crnoj Gori i regionu. Nudimo auta Economy, Premium i Lux klase, usluge kratkoročnog ili dugoročnog najma, aerodromski tranfer ili prevoz do željene lokacije, bilo kada.

Bilo da putujete zbog posla, zadovoljstva ili odmora, agencija Montenegrocar će izaći u susret svim vašim željama. Umjesto gradskog prevoza ili taxi usluga u Gusinju, korišćenje Montenegrocar rent a car ili transfer usluga će vam omogućiti veću fleksibilnost u istraživanju ovog predivnog grada, kao i smanjiti troškove.

Ponosno nudimo specijalizovanu, tačnu, personalizovanu uslugu aerodromskog ili transfera do željene lokacije. Posebno ističemo uslugu transfera sa aerodroma u Podgorici, Tivtu, Dubrovniku i Tirani brzo i efikasno.

Usluge Montenegrocar u Gusinju

  • rent a car i najam automobila
  • transferi sa i do aerodroma
  • usluge prevoza sa vozačem

Naša flota:

Nudimo vam veliki broj raznovrsnih modela automobila za svaku priliku. Kada napravite plan obilaska, možete nas kontaktirati kako biste dobili sve potrebne informacije o vozilima i izabrali najbolji kvalitet i najpovoljniju ponudu.

Automobili Lux klase - Rent a Car Gusinje

Mercedes Benz Vito Tourer

Mercedes GLE

Toyota Land Cruiser

Automobili Premium klase - Rent a Car Gusinje

Mazda CX-3

Škoda Superb

Mazda 3 Plus

Automobili Economy klase - Rent a Car Gusinje

Toyota Yaris 1.5 VVT

Mazda 2

Volkswagen Polo 1.2

Obezbjeđujemo posebna auta za svaku priliku u Crnoj Gori, uz uslugu ličnog vozača. Za korporativne klijente pripremili smo posebnu business ponudu.

Naš vozač će vas čekati na dogovorenom mjestu, bilo da je u pitanju aerodrom, kancelarija, ili hotel i obezbijediće vam profesionalnu uslugu prevoza do željene lokacije.

Uz naša komforna, sigurna vozila, koja možete iznajmiti po pristupačnoj cijeni, svako vaše putovanje biće priča za sebe.

Putujte sa stilom i uživajte u udobnosti

Sva naša auta su besprekorno čista i redovno servisirana, a nakon svake upotrebe se detaljno čiste i dezinfikuju. Svim putnicima na raspolaganju je i hladno osvježenje tokom vožnje.

Za potpunu udobnost i uživanje u vožnji, na zahtjev možemo obezbijediti WI-FI, dječija sjedišta i dodatne sadržaje za djecu kako bi i najmlađi uživali u vožnji. Uz to, naši vozači biće vam na usluzi i pružiće vam pomoć sa prtljagom na aerodromu ili u hotelu.

Ako vam je potrebna konsultacija prije rezevacije auta ili transfera, obratite se našem Korisničkom servisu, koji vam je non stop na usluzi.

Transfer Crna Gora - Hrvatska i Hrvatska – Crna Gora, aerodromi Podgorica, Tivat, Tirana

Za vas obezbjeđujemo uslugu transfera Gusinje - Dubrovnik i transfer Dubrovnik - Gusinje. Udaljenost između Gusinja i Dubrovnika je 290km. Takođe, nudimo i uslugu transfera od Gusinja  do internacionalnog aerodroma Ćilipi, udaljenog 311 km. Nudimo transfer na relaciji Gusinje – Tivat 176 kilometara, Gusinje – Podgorica 97,5 km, Gusinje – Tirana 186 km. Uživaćete u našim sigurnim automobilima, usluzi profesionalnog vozača i vožnji do aerodroma.

O Gusinju:

Gusinje se nalazi u istočnom dijelu Crne Gore. Prema popisu iz 2011. godine, 1673 stanovnika živjelo je u ovoj opštini.

Informacije o Gusinju:

Nalazi se u neposrednoj blizini granice sa Albanijom, na ušću Vruje u rijeku Grnčar. Smješten je u jugozapadnom dijelu Plavsko-gusinjskog basena na oko 900 metara nadmorske visine, na 42°33′26″N 19°50′01″E / 42.557166°N 19.833666°E . Ispod strmih padina planine Prokletije sa juga i Visitora sa sjevera. 

Šta vidjeti u Gusinju:

  • Vezirova džamija
  • Crkva svetog Đorđa i katolička crkva sv. Antuna
  • Gusinjska skijališta
  • Alipašini izvori

Aktivnosti u Gusinju koje preporučujemo: 

Izleti - MTS

Hoteli u Gusinju koje preporučujemo:

Eko katun ROSI – Old Tower  

Bungalows Katun Maja Karanfil  

Ethno house Bektesevic  

Restorani u Gusinju koje preporučujemo:

Restaurant &Bungalows  

Abas Restaurant  

Restaurant Krojet  

Grad okružen Prokletijama, do kog se može stići samo jednim putem 

Nova iskustva iziskuju ulaganje truda. A pokretačka želja za novim stvarima taj trud čini mogućim.

Postoji mjesto do kog se može stići samo jednim jedinim putem. Budi li to želju za osvajanjem skrivenih predjela pod Prokletim pejzažnim vilajetom? Do Gusinja jedan je bogaz, ali sigurno više od jednog doživljaja. U praistoriji je ovaj lokalitet bio zanimljiv za naseljavanje, o čemu svjedoče tri arheološka nalazišta. Jedano od njih je interesantan i dirljiv crtež urezan u kamenu, star hiljadama godina. Urezani crtež predstavlja figuru majke sa djecom u naručju, i više figura u neposrednoj blizini. Već pri dolasku u Gusinje, osjetite neobičan doživljaj. U dolini potoka, na planini Valušnici, na oko 1700 metara nadmorske visine dočekaće vas pejzažne blagodeti.

Gusinje je vrlo staro naselje, o čemu svjedoče ostaci vodovoda i kanalizacije iz rimskog perioda. U XIV vijeku je u Plavskoj župi postojalo selo Gusino, za koje se smatra da je današnje Gusinje.

Iako je status opštine dobijen 2014. godine, to su pak' samo administativne promjene, za jedno vjekovno naselje do kog se može doći isključivo jednim putem.

Zbog raznovrsnog etničkog sastava, Gusinje je interesantno zbog svoje bogate kulturno – istorijske tradicije. Kroz istoriju, bio je važan taj jedan put koji se proteže na potezu Skadar-Duklja-Gusinje-Plav-Peć. Prema pisanim izvorima, Gusinje je, pogotovo za vrijeme Osmanske vladavine, bilo bogato, trgovačko mjesto. Čak postoji i podatak da su tokom 350 godina pod vlašću Gusinja bili Podgorica, Plav, Andrijevica, Murino, Berane, Rožaje kao i djelovi sjeverne Albanije.

Gusinje je multietnička i multikulturalna sredina, sa potencijalom koji treba iskoristiti. U skladu sa tim, ovaj sjeverni grad Crne Gore ljeti dodatno zaživi sa manifestacijama. Gusinjsko ljeto tradicionalno se održava od 2002. godine, pa u samom špicu sezone okuplja turiste i dijasporu zbog svog kulturnog, zabavnog, edukativnog i sportskog sadržaja. U maju se održava smotra folklora, manifestacija Mejra, dječiji maskenbal, dok se već nekoliko godina održava manifestacija Dani iseljenika  krajem jula. Tada se Gusinjani u rasijanju, okupe u ovom mjestu.

Ono što posebno ističu kao ljepotu njihove kulture je narodna nošnja, bogata vezom i koloritom, dok tradicionalnu igru ćamlija koja u sebi sadrži alaturko gusinjsku igru u dvoje sa puškom, cijene kao nematerijalno kulturno dobro, što po svojoj prirodi i jeste. Gusinjska Omaha tradicionalni je običaj u Gusinjana, koji je prepoznat i van zemlje. Zanimljivo je što se tog 6. maja istovremeno proslavljaju Đurđevdan i Omaha, mladi Plava, Gusinja i okoline okupljaju se na rijeci Bistračici, zahvataju litar vode, beru cvijeće zdravac. Cvijeće i vodu nose porodicama, gdje se nastavlja umivanje i kupanje djece vodom za zdravlje, sreću i porodično zadovoljstvo. Tada, pričaju, gusinjski korzo oživi.

Korisni linkovi:

Opšte informacije o Crnoj Gori 

Vremenska prognoza za Gusinje

Uslovi za ulazak i izlazak iz Crne Gore 

Montenegrocar prodajna mjesta

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju