Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 15.12.2020.

Jedno od najstarijih naselja na Jadranu i metropola crnogorskog turizma

Budva se sa pravom smatra jedinstvenim turističkim biserom Jadranske obale. Autentična ljepota prirode, kristalno čiste plaže, šarmantna ribarska naselja, veliki broj sunčanih dana u godini ono je što privlači turiste i dovodi ih u Budvu. Uz to, grad je odlično pozicioniran i dobro je povezan sa ostalim djelovima Crnogorskog primorja. Tradicionalno crnogorsko gostoprimstvo, neposredna blizina Svetog Stefana i plaže Miločer, turistički sadržaji, kulturne manifestacije i noćni život neki su od elemenata koji upotpunjuju cjelokupan doživljaj i iznova izazivaju divljenje.

Razvoj ovog grada obilježili su usponi velikih mediteranskih kultura, čiji duh se osjeća i danas. Tako je Budva bila grčka, rimska, vizantijska, u sastavu srpskih država, pod Mletačkom republikom i u sastavu Austrije.

Srce Budve je Stari grad, srednjevjekovna građevina sa uskim ulicama, trgovima i kamenim stepenicama. U Starom gradu smješteni su Arheološki muzej, bazar, Morski muzej, katoličke crkve Santa Maria in punta i crkva Svetog Ivana, kao i pravoslavna crkva Svete Trojice. Stari grad je i mjesto za organizovanje tradicionalne kulturne manifestacije Grad Teatar. U lijepim ljetnjim večerima Stari grad postaje svojevrstan centar zabave ali i mjesto za prijatne noćne šetnje. Sa zidina starog grada i jednog od simbola Budve, tvrđave Citadele, pruža se očaravajući pogled na šljunkovite i pješčane plaže karakteristične za ovaj dio Jadranske obale.

Budva je poznata po spektakularnom noćnom životu. Sva zbivanja smještena su u glavnoj šetališnoj zoni gdje se održava i većina koncerata i žurki tokom ljetnjih mjeseci. Žurke na plaži su još jedan vid zabave po kojem je Budva nadaleko poznata. Klubovi i barovi sa raznovrsnom muzikom kao i veliki broj restorana savršen su izbor za sve generacije.

Bogata ponuda u restoranima predstavlja spoj tradicionalne crnogorske i mediteranske kuhinje uz poseban naglasak na morske specijalitete, nezaobilazne masline i domaće vino iz paštrovačkog kraja.

Budva nudi sve: bogato istorijsko i kulturno nasljeđe, glamur, zabavu, nezaboravan provod i uživanje u tradicionalnoj crnogorskoj hrani.

Šta ne treba da propustite?

Sveti Stefan je jedinstveno mjesto, ne samo u Crnoj Gori već i na cijelom Mediteranu. Nekadašnje ribarsko seoce pretvoreno je 1960. godine u grad-hotel koji se odlikuje uskim ulicama, malim crkvama, fasadama i krovovima koji su zadržali autentičan izgled. Sveti Stefan predstavlja atraktivnu kombinaciju drevnog i urbanog enterijera namijenjenu vrhunskom turističkom ugođaju.

Ovo mjesto u Crnoj Gori poznato je, prije svega, kao poluostrvo povezano sa kopnom pjeskovito-šljunkovitim sprudom. Odlikuju ga tirkizna boja vode i dvije ekskluzivne plaže prekrivene ružičasto-crvenkastim pijeskom. Zbog svog položaja i privatnosti koju nudi, Sveti Stefan svake godine posjete mnoge poznate svjetske ličnosti.

 

Petrovac je gradsko naselje okruženo maslinjacima i borovim šumama, smješteno u živopisnom zalivu, na samo 17 km udaljenosti od Budve. Veoma je popularan među turistima zbog svježeg vazduha, bistre plave vode kao i mnogobrojnih šljunkovitih plaža idealnih za nezaboravan porodični odmor.

Petrovac je grad bogate istorije i kulture. Pristanište i tvrđava Castello, koja je u prošlosti služila kao  skladište vina i maslinovog ulja, sada je istorijski spomenik sa koga se pruža veličanstven pogled na grad.

Stari manastir Reževići, izgrađen u 14. vijeku, predstavlja neprocjenjivo istorijsko blago ovog dijela crnogorske obale. Poznat je po mnogobrojnim mozaicima i pećinama, a uvršten je u spisak kulturno-istorijskih spomenika Crne Gore i kao takav nalazi se pod zaštitom države.

Tri glavne plaže u Petrovcu nude mnogobrojne mogućnosti za odmor i opuštanje. Centralna plaža poznata je po svojoj crvenoj obali. Jedna od najljepših plaža u Crnoj Gori, plaža Lučice, nalazi se na samo 800 m udaljenosti od centra grada a odlikuju je plava boja vode i okruženje guste borove šume. U neposrednoj bližini nalazi se i plaža Buljarice, čiji je močvarni pojas dom za brojne migrantske vrste ptica.

Posebnu atraktivnost u blizini grada čine dva ostrva, Katič i Sveta Nedjelja, koji se nalaze na oko kilometar udaljenosti od gradske plaže.

Za ljubitelje mediteranskih manifestacija, u Petrovcu se svakog posljednjeg petka u avgustu održava tradicionalna fešta od ribe i vina, praćena brojnim zabavnim i sportskim dešavanjima.

Plaža Miločer dugačka je 280 m i okružena je parkom bogatim egzotičnim vrstama drveća, kao što su kedar, tropska mimoza, mušmula, agava, različite vrste kaktusa i sl. Ova plaža, zbog svojih prirodnih karaketristika, položaja i biserno čiste vode, spada u pješčane plaže više kategorije.

Restorani koje preporučujemo:

Aktivnosti koje preporučujemo:

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju