Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
16.02.2021.

Vrste najma

U ponudi trenutno imamo više modela saradnje:

Model kratkoročnog najma - podrazumjeva klasičan kratkoročni najam vozila. Potrebno je navesti datum, vrijeme i mjesto iznajmljivanja, kao i kategoriju vozila za koju ste zainteresovani.

Jednosmjerni najam - na teritoriji države i van nje moguć je uz doplatu za dodatnu uslugu i prethodnu najavu rent a car agentu najmodavca.

Model mjesečni najam - Iznajmljivanje vozila na mjesec, dva ili tri sa posebnim paketima prilagodjenim korporativnim kupcima.

Model srednjoročni najam - Iznajmljivanje vozila na period 3 do 6 mjeseci ili godinu dana. 

Operativni lizing - Dugoročni najam ili operativni lizing smatra se najpopularnijim oblikom posjedovanja vozila u poslovnom svijetu. Montenegrocar.me nudi model dugoročnog najma iznajmljivanje na period duži od godinu dana, gdje ste u mogućnosti da naručite vozilo koje zadovoljava sve vaše zahtjeve. Potrebno je navesti jasne karakteristike vozila, period iznajmljivanja (od 12 do 50 mjeseci), kao i usluge koje želite da budu uključene. Skoda, Volkswagen, Toyota, SEAT marke su koje imamo u ponudi.

Model iznajmljivanja vozila u inostranstvu - nudimo mogućnost rezervisanja vozila putem našeg sistema. Vozilo preuzimate u inostranstvu, uz vaučer, a plaćanje obavljate putem platnog prometa u našoj zemlji.

Ugovor

Ugovor o najmu vozila, koji potpisuju korisnik usluga i najmodavac, prije preuzimanja vozila, sadrži sve bitne informacije o vozilu, podatke o korisniku, lokaciju preuzimanja vozila, datum i vrijeme preuzimanja i vraćanja vozila, cijenu najma vozila, način plaćanja najma, spisak dodatne opreme i usluga, osiguranja uključena u cijenu, visinu depozita, podatke o vozaču i dodatnom vozaču ukoliko ga ima. Potpisivanjem ugovora, korisnik usluga prihvata sve opšte uslove najma najmodavca istaknute na svim prodajnim mjestima i na zvaničnim web stranicama najmodavca, sa druge strane najmodavac ovjerom ugovora odobrava korištećenje vozila licu navedenom u ugovoru kao korisnik.                                                                                                                                         

Ugovor prestaje da važi kada korisnik dostavi zakupljeno vozilo na unaprijed dogovoreno mjesto, preda dokumenta I ključeve najmodavcu ili ovlašćenom licu od strane najmodavca.
U slučaju saobraćajne nesreće ugovor prestaje da važi kada klijent dostavi komplentan policijski zapisnik.

Obrazac o stanju vozila

Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila korisnik i najmodavac konstatuju, na posebnom obrascu ili u ugovoru, sve bitne informacije o stanju vozila prije i nakon iznajmljivanja/vraćanja vozila, stanje kilometraže i opreme, količinu goriva, eventualna oštećenja prije i nakon iznajmljivanja vozila, i evenutalne nedostatke u vozilu.

Dužina najma

 • Minimalna dužina najma je 1 dan (24h).
 • Vraćanje vozila je moguće i prije isteka minimalne dužine trajanja najma ali se u tom slučaju obračun vrši u dužni minalne dužine trajanja.
 • Vrijeme preuzimanja i vraćanja vozila moraju biti isti, uz toleranciju do 30 minuta trajanja. Nakon isteka vremena tolerancije vraćanja vozila, dolazi do obračuna novog dana najma vozila.
 • Za produženje najma preko dogovorenog datuma, neophodno je kontaktirati agenta renta car-a i dobiti njegovu saglasnost sa produžetak najma.
 • Najam vozila se može skratiti uz prethodnu najavu najmodavcu, pri čemu najmodavac zadržava pravo naplate penala do visine iznosa dva dana najma. Duži najmovi se dogovaraju neposredno po posebnim cijenama.

Rezervacija, preuzimanje i vraćanje vozila

 • Vozilo se preuzima i vraća na prodajna mjesta najmodavca.
 • Korisnik može izmijeniti rezervaciju, bez naknade, pod uslovom da obavijesti najmodavca o toj namjeri najmanje 24h prije početka iznajmljivanja vozila.
 • Najam se može produžiti na prodajnom mjestu najmodavca ili putem rezervacionog sistema najmanje 24h prije isteka najma. Cijena produžetka najma se određuje prema važećem cjenovniku najmodavca.
 • Dostava i preuzimanje vozila van označenih lokacija (prodajno mjesto najmodavca) se posebno naplaćuju kao dodatna usluga i dogovara po posebnoj proceduri.
 • Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca inspekcije vozila
 • Izdavanje i vraćanje vozila van radnog vremena prodajnog mjesta se dodatno naplaćuje.
 • Period iznajmljivanja se završava dovoženjem vozila na prodajno mjesto najmodavca, predajom ključeva vozila i registracionih dokumenta renta car agentu ili predstavniku najmodavca.
 • Svako vraćanje vozila prije datuma i vremena navedenog u ugovoru o iznajmljivanju ne daje povod za povraćaj novca.
 • Kad korisnik vrati vozilo najmodavcu, najmodavac pregleda auto zajedno za korisnikom usluga i potpisuje izvještaj o šteti ukoliko se ista desila za vrijema najma vozila.
 • U slučaju da vozilo nije vraćeno na dan naveden u ugovor o iznajmljivanju i ukoliko odmah ne obavijestite najmodavca vozila o zakašnjelom vraćanju, najmodavac smatra da je vozilo protivpravno prisvojeno i ima pravo da slučaj prijavi nadležnom organu. U tom slučaju najmodavac ima pravo i da naplati svaki dodatni dan po tekućoj tarifi iznajmljivanja, ukoliko korisnik ne dokaže da više ne raspolaže vozilom ne svojom krivicom ili da ne vraćanje vozila nije nastalo njegovom krivicom. Najmodavac u ovim slučajevima ima pravo da otpočne sudski postupak radi zahtjevanja trenutnog vraćanja vozila koji se koristi suprotno Opštim uslovima najma i Ugovora o zakupu.
 • Osiguranje ne pokriva gume, šoferšajbnu, ostećenja na donjem trapu automobila i unutrašnjosti.
 • Parking i saobraćajne kazne su odgovornost klijenta.
 • Gubitak ključeva ili dokumenta se naplaćuje u iznosu od 500,00 eura.
 • Korišćenje vozila van teritorije države Crne Gore je moguće samo uz saglasnost datu na ugovoru od strane najmodavca. Ukoliko najmodavac da saglasnost za izlazak vozilom van granica države Crne Gore, isto se navodi u ugovoru o najmu, te se za navedeno naplaćuje naknada po važećem cjenovniku najmodavca.
  Ukoliko korisnik nema unaprijed odobren izlazak sa teritorije Crne Gore, dužan je obavijestiti najmodavca vozila o toj namjeri, bez čije pismene saglasnosti nema pravo na isto. Prelazak državne granice bez saglasnosti povlači za sobom gubljenje svih osiguranja ugovorenih na početku najma.
 • Vozilo se se preuzima i vraća sa istom količinom goriva. Prilikom vraćanja vozila, nedostajuće gorivo se naplaćuje po važećem cjenovniku, kao i usluga ponovnog punjenja po cijeni od 15,00 eura.
 • Prema izboru korisnika, prilikom rezervisanja ili prilikom preuzimanja vozila iz prodajnog mjesta najmodavca, dodatne usluge i dodatna oprema se dodatno naplaćuju prema istaknutom cjenovniku.
 • Najmodavac zadržava pravo zamjene vozila u odnosu na rezervisano, ne niže klase i niže opreme od rezervisanog vozila.
 • Najmodavac ima pravo, u slučaju da se korisnik usluga nije pojavio ili otkazao rezervaciju u poslednja 24h prije preuzimanja vozila, da naplati korisniku naknadnu za kasno otkazivanje/nepojavljivanje, jednaku jednom danu cijene najma a minimum 30,00 eura. No-Show je na snazi i ako korisnik nije preuzeo vozilo u roku od jednog sata od rezervisanog vremena/datuma, osim ako postoji opravdano kašnjenje u putovanju i korisnik dostavi dokaz o istome.
 • Korisnik može da otkaže rezervaciju bez nadoknade do 24 časa prije početka iznajmljivanja.
 • Za sva produženja najma duža od 24h korisnik usluga potpisuje novi ugovor o najmu prema važećem cjenovniku.
 • U cijenu najma je uračunat PDV, kao i CDW (osiguranje od štete sa učescšćem u šteti) osiguranje.

Depozit

 • Depozit je obavezan / gotovina ili kreditna kartica, ili uplatom na račun najmodavca uoči najma vozila.
 • Visina depozita je određena u odnosu na grupu vozila koja se iznajmljuje.
 • Depozit se vraća po preuzimanju vozila od klijenta i pri tome se ustanovi da nema oštećenja na spoljašnosti i unutrašnjosti vozila (branici, pragovi ,vrata, šoferšajbna itd), i ako su ispoštovane sve ugovorene obaveze i Opšta pravila (uslovi) korištenja vozila.

Cijene

Cjenovnik najma automobila: interni akt najmodavca koji sadrži iznos zakupa automobila u odnosu na svaku grupu vozila i dužinu najma.

Cjenovnik za naplatu šteta: interni akt najmodavca koji sadrži iznose šteta i naknada za sva vozila najmodavca, koje najmodavac u skladu sa ugovorom o najmu obračunava korisniku u slučaju evenutalnih šteta koje nisu pokrivene osiguranjem.

Najam vozila se može skratiti uz prethodnu najavu najmodavcu, pri čemu najmodavac zadržava pravo naplate penala do visine iznosa dva dana najma.

Duži najmovi se dogovaraju neposredno po posebnim cijenama.

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju