Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
21.06.2023.

Rent a Car Herceg Novi - Montenegrocar – Rezervišite vozilo u Herceg Novom

Car rental Herceg Novi, usluga transfera i ostale Montenegrocar usluge u Herceg Novom

Rent a car Herceg Novi - Montenegrocar agencija je vaš najbolji izbor kada su u pitanju usluge rent a cara ili transfera u Herceg Novom. Naša jedinstvena rent a car usluga ono je po čemu smo prepoznati u Crnoj Gori i regionu. Nudimo auta Economy, Premium i Lux klase, usluge kratkoročnog ili dugoročnog najma, aerodromski tranfer ili prevoz do željene lokacije, bilo kada.

Bilo da putujete zbog posla, zadovoljstva ili odmora, agencija Montenegrocar će izaći u susret svim vašim željama. Umjesto gradskog prevoza ili taxi usluga u Herceg Novom, korišćenje Montenegrocar rent a car ili transfer usluga će vam omogućiti veću fleksibilnost u istraživanju ovog predivnog grada, kao i smanjiti troškove.

Ponosno nudimo specijalizovanu, tačnu, personalizovanu uslugu aerodromskog ili transfera do željene lokacije. Posebno ističemo uslugu transfera aerodrom Podgorica, aerodrom Tivat, aerodrom Ćilipi, aerodrom Nene Tereza, brzo i efikasno.

Usluge Montenegrocar u Herceg Novom:

 • rent a car i najam automobila
 • transferi sa i do aerodroma
 • usluge prevoza sa vozačem

Naša flota:

Nudimo vam veliki broj raznovrsnih modela automobila za svaku priliku. Kada napravite plan obilaska, možete nas kontaktirati kako biste dobili sve potrebne informacije o vozilima i izabrali najbolji kvalitet i najpovoljniju ponudu.

Automobili Lux klase – Rent a car Herceg Novi

Mercedes Benz Vito Tourer

Mercedes GLE

Toyota Land Cruiser

Automobili Premium klase – Car rental Herceg Novi

Mazda CX-3

Škoda Superb

Mazda 3 Plus

Automobili Economy klase - Rent a Car Herceg Novi

Toyota Yaris 1.5 VVT

Mazda 2

Volkswagen Polo 1.2

Obezbjeđujemo posebna auta za bilo koju priliku u Crnoj Gori, uz uslugu ličnog vozača. Za korporativne klijente pripremili smo posebnu business ponudu.

Naš vozač će vas čekati na dogovorenom mjestu, bilo da je u pitanju aerodrom, kancelarija, ili hotel i obezbijediće vam profesionalnu uslugu prevoza do željene lokacije.

Uz naša komforna, sigurna vozila, koja možete iznajmiti po pristupačnoj cijeni, svako vaše putovanje biće priča za sebe.

Putujte sa stilom i uživajte u udobnosti

Sva naša auta su besprijekorno čista i redovno servisirana, a nakon svake upotrebe se detaljno čiste i dezinfikuju. Svim putnicima na raspolaganju je i hladno osvježenje tokom vožnje.

Za potpunu udobnost i uživanje u vožnji, na zahtjev možemo obezbijediti WI-FI, dječija sjedišta i dodatne sadržaje za djecu kako bi i najmlađi uživali u vožnji. Uz to, naši vozači biće vam na usluzi i pružiće vam pomoć sa prtljagom na aerodromu ili u hotelu.

Ako vam je potrebna konsultacija prije rezevacije auta ili transfera, obratite se našem Korisničkom servisu, koji vam je na usluzi non-stop.

Transfer Crna Gora - Hrvatska i Hrvatska – Crna Gora; aerodromi Podgorica, Tivat, Tirana

Za vas obezbjeđujemo uslugu transfera Herceg Novi - Dubrovnika i transfer Dubrovnik – Herceg Novi. Udaljenost između Herceg Novog i Dubrovnika je 51km, a vrijeme trajanja vožnje 1 sat ili malo duže u ljetnjoj sezoni. Takođe, nudimo i uslugu transfera od Herceg Novog do internacionalnog aerodroma Ćilipi, udaljenog 28,3km od Herceg Novog. Takođe, nudimo uslugu transfera do aerodroma u Podgorici koji je udaljen 105 km, Tivatski aerodrom je udaljen 23 km, a Tirana 210 km. Uživaćete u našim sigurnim automobilima i usluzi profesionalnog vozača.

O Herceg Novom

S pravom se može reći da je Herceg Novi grad neotkrivenih prirodnih blaga, kulturna raskrsnica istoka i zapada . Herceg Novi je gradsko naselje u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori, primorsko mjesto smješteno na ulazu u Boku kotorsku i podno planine Orjen.

Informacije o Herceg Novom

Herceg Novi je centar istoimene opštine koja se prostire od graničnog prelaza Debeli brijeg do najužeg dijela Boka kotorske (tjesnaca Verige - 300 m širine), na ukupnoj površini od 235 km² i broji nešto oko 39.000 stanovnika.

Geografske koordinate grada su: 42"27' sjeverne geografske širine i 18"33' istočne geografske širine. Oko grada se nalaze planina Orjen (1.895 m) poznata po svojim endemskim vrstama, rekreativnim stazama i skijanju u kasnim proljećnim, ponekad i ranim ljetnjim mjesecima, kao i atraktivno poluostrvo Luštica.

Šta vidjeti u Herceg Novom:

 • Stari grad
 • Zavicajni muzej
 • Planina Orjen
 • Gradska luka, škver
 • Forte Mare
 • Kanli Kula
 • Šetalište Pet Danica
 • Plava špilja
 • Rose

Hoteli u Herceg Novom koje preporučujemo:

Restorani u Herceg Novom koje preporučujemo:

Aktivnosti u Herceg Novom koje preporučujemo:

Izleti  u Herceg Novom koje preporučujemo 

Izleti - MTS

Grad neotkrivenih prirodnih blaga, raskrsnica kultura istoka i zapada

Smješten u podnožju planine Orjen, Herceg Novi je grad sa veoma bogatom istorijom i jedan od najmlađih gradova na ovom dijelu Jadranske obale. Nekada je bio dio mletačke provincije Albania Veneta i nazivao se Castelnuovo (ital. Novo utvrđenje).

Osnovao ga je i sagradio bosanski kralj Tvrtko I 1382. godine. Zahvaljujući mnogobrojnim kulturnim i civilizacijskim dominacijama u razvojnim epohama, grad posjeduje izvanrednu raznovrsnost arhitektonskih stilova.

Nevjerovatan spoj kontrasta mora i planine izaziva divljenje i stvara poseban osjećaj uzbuđenja tokom boravka u ovom magično privlačnom kutku Boke. Prirodne ljepote i geografski položaj Herceg Novog čine ga jednim od najljepših i najposjećenijih gradova na crnogorskoj obali.

Herceg Novi ima dva glavna trga. Trg Belavista (ital. Lijepi pogled ) nalazi se u Starom gradu i do njega se dolazi lako, kada se sa glavnog trga Nikole Đurkovića stepenicama prođe kroz Sat kulu. Trgom Belavista dominira pravoslavna crkva Svetog Arhanđela Mihaila, jedinstvena po svom kamenom ikonostasu. Na starogradskom trgu smješteni su gradski Arhiv, Biblioteka, likovna galerija, kafeterije, kao i privatne zgrade. Katoličke crkve Svetog Jeronima i Svetog Leopolda Mandića predstavljaju dva velika sakralna objekta po kojima je Herceg Novi prepoznatljiv.

Herceg Novi je grad bedema i utvrđenja. Sahat kula, tvrđava Forte Mare, Citadela, Kanli kula  nijemi su čuvari tradicije ovoga grada koji svjedoče o kulturama i civilizacijama koje su ga oblikovale kroz istoriju. Dugačke uske ulice od skalina i kamene palate sa zelenim škurama daju Herceg Novom karakterističan šarm starog, usnulog primorskog grada.

Gradsko šetalište Pet Danica, dugo 7 km, povezuje Herceg Novi i Igalo. Ovo nesvakidašnje šetalište napravljano je na mjestu nekadašnje željezničke pruge a ime je dobilo po imenu pet žena boraca, heroina Drugog svjetskog rata.

Vjekovima unazad pomorci su sa dalekih putovanja donosili sjemena neobičnih biljaka, egzotičnog drveća i voća, pa je vremenom Herceg Novi postao svojevrsna botanička bašta na otvorenom. Tako duž šetališta niču različite vrste egzotičnog rastinja kao što su razne vrste palmi i kaktusa, banana, magnolija, mimoza, divlja pomorandža, kamelija, oleander, pitospora, eukaliptus i sl.

Za ljubitelje mediteranskih manifestacija, svake godine u februaru održava se Praznik mimoze, tradicionalna fešta koja slavi mimozu, prvi proljećni cvijet.

Herceg Novi je miran grad, sa mnogo istorijskih znamenitost i kulturnih dešavanja. U lokalnim barovima i restoranima možete da uživate u domaćoj ponudi jela a ukoliko želite da iskusite noćni život, Herceg Novi će vam pružiti raznovrsne sadržaje.

Šta ne treba da propustite?

Poluostrvo Luštica nalazi se na ulazu u Bokokotorski zaliv i sa njega se pruža nevjerovatan pogled na hercegnovsku rivijeru. Plaža Žanjice, Plava Špilja i ostrvo Mamula neke su od njegovih  znamenitosti.

Žanjice predstavljaju atraktivno izletište sa kristalno čistom vodom i veličanstvenom šljunkovitom obalom okruženom maslinjakom.

Plava špilja je jedna od najljepših i najposjećenijih pećina na poluostrvu Luštica. Smještena je između uvale Zlatna luka i rta Mokra gora i do nje je moguće doći samo brodom. Kada svjetlost obasja ulaz u pećinu od prirodnog kamena, boja vode postaje jarko plava.

Mamula je nenaseljeno ostrvo smješteno na samom ulazu u Bokokotorski zaliv. Većinu teritorije zauzima tvrđava, izgrađena sredinom 19. vijeka. Jedna je od omiljenih turističkih atrakcija i obavezna destinacija za izlete brodićima iz Herceg Novog i okolnih mjesta.

Rose su malo turističko mjesto koje pripada opštini Herceg Novi a nalazi se na poluostrvu Luštica. U 17. vijeku Turci su izgradili odbrambenu tvrđavu koja je uništena čestim ratnim razaranjima a koju su kasnije obnovili Austrougari. Na početku 20. vijeka tvrđava je bila pod upravom italijanskih trupa. Nakon Drugog svjetskog rata korišćena je za potrebe vojske Jugoslavije.

Igalo je popularno turističko mjesto koje pripada opštini Herceg Novi. Zahvaljujuči ljekovitom morskom mulju sa Blatne plaže, Igalo je centar zdravstvenog turizma Crne Gore. Takođe, poznato je i po neeksploatisanoj mineralnoj vodi nazvanoj Igaljka.

Meljine su malo živopisno turističko mjesto koje se nalazi 3 km istočno od Herceg Novog. Veliki broj sunčanih dana godišnje, pješčane plaže i bogatstvo biljnih kultura čine Meljine nezamjenljivim klimatskim lječilištem i idealnim mjestom za odmor.

Korisni linkovi:

Opšte informacije o Crnoj Gori

Vremenska prognoza za Herceg Novi

Uslovi za ulazak i izlazak iz Crne Gore

Montenegrocar prodajna mjesta

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju