Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 25.10.2023.

Jesenje Putovanje po Crnoj Gori

Jesen u Crnoj Gori je čarobno doba godine kada se pejzaž prirode oslikava živopisnom paletom crvenih, narandžastih i žutih boja. Netaknuta jezera i šarmantni primorski gradići oživljavaju u bojama ovog godišnjeg doba. Ako planirate posjetiti Crnu Goru u ovo slikovito doba godine, nema boljeg načina da istražite njenu ljepotu nego iznajmljivanjem vozila. Na ovom blogu ćemo vas povesti na putovanje kroz neka od najčarobnijih mjesta u Crnoj Gori koja su lako dostupna automobilom, što ga čini savršenim izborom za putnike koji žele da iskuse pravu suštinu jeseni u ovom balkanskom biseru.

U MontenegroCar-u nudimo širok spektar vozila koja odgovaraju vašim potrebama, od kompaktnih automobila za urbane avanture do robusnih SUV-ova za off-road pustolovine. A ono što čini jesen dodatno uzbudljivom su posebni popusti na Hečbek, francuske 6+ i Ekstra prostorne modele.

Istraživanje Bokokotorskog zaliva

Naše putovanje počinje u zapanjujućem Bokokotorskom zalivu, koji se često naziva najjužnijim fjordom Evrope. Zaliv je okružen visokim planinama, a u jesen ove vrhove krasi šareno lišće, stvarajući zadivljujuću pozadinu. Započnite svoje putovanje u šarmantnom Kotoru, sa dobro očuvanim srednjovjekovnim starim gradom. Dok se vozite vijugavim obalnim putevima, naići ćete na mala ribarska sela, bujne vinograde i skrivene uvale. Obavezno se usput zaustavite kako biste uživali u lokalnim jelima od morskih plodova i fotografisali prelijep pejzaž.

Crnogorska rivijera: Budva i šire

Nastavljajući vaše putovanje duž južne obale, naići ćete na Budvansku rivijeru. Budva, jedan od najpopularnijih primorskih gradova u Crnoj Gori, nudi jedinstven spoj istorije i noćnog života. Gužve su znatno manje tokom jeseni, što ga čini idealnim vremenom za istraživanje srednjovjekovnih zidina starog grada i šarmantnih ulica. Iz Budve možete lako doći do primorskog grada Svetog Stefana, malog ostrva koje je uskim nasipom povezano s kopnom. Jesenje boje dodatno uveličavaju njegovu ljepotu.

Sveti Stefan: Ostrvo iz bajki

Sveti Stefan, maleno ostrvo povezano sa kopnom uskim nasipom, pravi je dragulj jadranske obale. Ovo nekadašnje ribarsko selo pretvoreno je u luksuzno odmaralište, ali njegov istorijski šarm ostaje netaknut. U jesen, kada se ljetne gužve raziđu, ostrvo odiše mirnim ambijentom nalik bajci. Prošetajte njegovim kamenim ulicama, uživajte u slikovitim pogledima i večerajte u fantastičnim restoranima s pogledom na Jadransko more. Sveti Stefan je savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u jesenjem miru.

Petrovac: Obalni raj

Petrovac, primorski grad na Budvanskoj rivijeri, skriveni je dragulj crnogorske obale. On je tokom jeseni idealna lokacija za spokojni primorski odmor. Dvije prekrasne gradske plaže, Lučice i Petrovac, pružaju mirno okruženje za lagane šetnje, zalaske sunca i opuštanje. Istražite drevne rimske mozaike i utvrđenja, a zatim probajte lokalnu kuhinju u šarmantnim restoranima razbacanim po cijelom gradu.

Otkrijte ljepotu Skadarskog jezera

Putovanje kroz Crnu Goru bilo bi nepotpuno bez posjete Skadarskom jezeru, najvećem jezeru na Balkanu i našoj narednoj stanici na ovom putovanju. Jezero je utočište za posmatrače ptica i ljubitelje prirode, a tokom jeseni poprima izvanzemaljski šarm. Bujne močvare koje okružuju jezero pršte u živopisnim bojama, stvarajući zapanjujući odraz u mirnim vodama. Vozite se lagano uz obale jezera, zaustavljajući se na vidikovcima kako biste se divili vedroj ljepoti ovog dragulja.

Srce Crne Gore: Cetinje i Lovćen

Da biste dodirnuli srce Crne Gore, zaronite u njenu unutrašnjost. Nastavite svoje putovanje u istorijskom gradu Cetinju, bivšoj prijestonici Crne Gore. Grad je okružen Nacionalnim parkom Lovćen, poznatim po svojim planinskim pejzažima i Njegoševim mauzolejem, smještenim na vrhu planine Lovćen. Panoramski pogledi iz mauzoleja jednostavno oduzimaju dah, posebno u jesen kada su doline ispod zapaljene bojama.

Kanjon rijeke Tare: Rafting avantura

Za adrenalinski doživljaj, zaputite se do kanjona rijeke Tare, najdubljeg kanjona u Evropi. Jesen pretvara kanjon u očaravajući pejzaž narandžastih i crvenih nijansi. Rafting niz rijeku Taru je uzbudljiv način da uronite u ovo čudo prirode. Netaknute vode i krševit teren stvaraju idealnu atmosferu za vašu adrenalinsku avanturu. Nakon uzbudljivog dana provedenog na rijeci, opustite se u udobnom planinarskom domu i uživajte u ukusnoj lokalnoj kuhinji.

Nacionalni park Durmitor: Raj za ljubitelje prirode

Krenuvši sjeverno od kanjona rijeke Tare, vaše sljedeće odredište je Nacionalni park Durmitor. Ova lokacija, koja se nalazi na popisu UNESCO-a, se može pohvaliti pejzažima koji izazivaju još veće strahopoštovanje tokom jesenjih mjeseci. Dok se krećete vijugavim planinskim putevima, bit ćete okruženi ogromnim šumama oslikanim u jesenjim nijansama. Vrhunac vašeg putovanja u Durmitor je Crno jezero, koje svjetluca kao safir usred jesenjeg lišća. Planinarske staze u parku nude priliku da uronite u prirodu i udahnete svjež, čist planinski zrak.

Nacionalni park Prokletije: Veličanstvene planine

Zadnji, ali ne i najmanje važan, Nacionalni park Prokletije na sjeveru Crne Gore je raj za planinare i ljubitelje prirode. Tokom jeseni, ovaj hrapav pejzaž poprima neviđenu ljepotu, sa svojim zubatim vrhovima i šarenim šumama. Zakoračite njegovim pješačkim stazama i otkrijte netaknuta jezera, udaljena sela i vidike koji oduzimaju dah. Svjež planinski vazduh i zvuk šuštanja lišća daju pravi jesenji doživljaj.

Čeka vas topla dobrodošlica

Kako se vaše jesenje putovanje kroz Crnu Goru bliži kraju, shvatit ćete da ova mala balkanska nacija ima veliko srce. Njegova prirodna ljepota, bogata istorija i toplo gostoprimstvo čine ga idealnom destinacijom za putnike koji traže nezaboravan doživljaj. A koji je bolji način da istražite ovu zadivljujuću zemlju od iznajmljivanja vozila.

Dakle, bilo da planirate da lutate duž živopisne obale, osvojite planine ili jednostavno tražite potpun mir u društvu crnogorskih jezera, imamo savršeno rent a car vozilo za vas. Ne propustite priliku da doživite očaravajuću jesen u Crnoj Gori – započnite svoje putovanje sa MontenegroCar već danas!

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju