Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 27.10.2023.

Uputstvo | Kako iznajmiti vozilo

Planiranje i realizovanje putovanja često dolazi sa sopstvenim izazovima, a obezbjeđivanje pravog načina prevoza ne bi trebalo da bude jedan od njih. Bez obzira na to da li idete na službeno putovanje, odmor ili bilo kojom drugom prilikom, iznajmljivanje automobila treba da bude brz i jednostavan proces. Zato birajte MontenegroCar. Ako se pitate kako da iznajmite automobil, ovaj vodič detaljno opisuje proces rezervacije, tako da možete da obezbijedite željeno vozilo u samo nekoliko klikova.

Zašto izabrati MontenegroCar

MontenegroCar se ističe kao najpouzdanija rent-a-car agencija u zemlji. Prije svega, u našoj floti možete pronaći automobil za svačije potrebe. Nigdje nećete naći bolji odnos cijene i kvaliteta. Ali ono što nas zaista izdvaja je naša posvećenost zadovoljstvu kupaca. Od našeg veb-sajta koji je jednostavan za korišćenje do našeg posvećenog tima za korisničku podršku, sve je dizajnirano kako bi vam olakšali proces rentiranja.

Vodič za iznajmljivanje vozila

Započnite tako što ćete ući na početnu stranicu MontenegroCar-a. Naša početna stranica vas dočekuje sa jasnim opcijama navigacije, a obrazac za rezervaciju je prva stvar koju vidite ispod naslovne fotografije. Na njoj su označene opcije kao što su „RENT A CAR“, „DOSTAVA“ i „TRANSFERI“.

Odmah ispod ovih oznaka možete da unesete detalje kao što su lokacija preuzimanja, datumi i vreme preuzimanja i vraćanja. Kada unesete ove podatke, možete da kliknete na dugme „Rezervacija“ da biste započeli postupak rezervacije.

Korak 1: Izaberite željeno vozilo

Prelazimo na sljedeću stranicu, gdje možete izabrati tip automobila koji želite da iznajmite.

Opcije filtera: Na vrhu ćete primetiti niz filtera kao što su „SUV“, „Hybrid“, „Limousine“ i tako dalje. Biranjem nekog od filtera možete smanjiti izbor vozila, tako da vam se prikazuju samo oni za koje ste zainteresovani. Na primjer, ako želite SUV, pritisnite na 'SUV' filter i samo će vam se prikazivati SUV vozila u ponudi.

Prikaz vozila: Ispod filtera se nalazi prikaz dostupnih vozila. Svaka kartica vozila sadrži važne informacije o njemu:

  • Model vozila: Na primjer, 'Renault Twingo' ili 'Škoda Fabia'.
  • Ključne karakteristike: Ove ikonice će vam reći o kapacitetu sjedišta vozila, vrsti goriva, broju vrata i kapacitetu prtljaga.
  • Opcije cijena: Vidjećete dvije opcije cijena: „Platite kasnije“ i „Platite odmah“. Opcija „Plati odmah“ ima popust, pa ako ste sigurni u svoje planove, možete da uštedite nešto novca tako što ćete izabrati ovu opciju.

Više o vozilu: Ako ste zainteresovani za određeno vozilo i želite da saznate više o njemu, postoji link sa oznakom „Više o vozilu“. Klikom na njega dobićete detaljnije informacije o modelu automobila i njegovim karakteristikama.

Važno je napomenuti da ćete na samom dnu stranice pronaći vozila koja su već rezervisana i više nisu dostupna za datume koje ste izabrali. Ovo naglašava prednost rezervisanja unaprijed: što ranije rezervišete, veći je izbor modela vozila koje ćete moći da izaberete.

Nakon što izaberete, pređite na sljedeći korak u postupku rezervisanja.

Korak 2: Izbor osiguranja

Nakon što izaberete vozilo, bićete preusmjereni na stranicu „OSIGURANJA“. Ovdje ćete odlučiti o vrsti osiguranja koje želite za iznajmljivanje automobila.

Vrste osiguranja:

Na desnoj strani ćete naći tri glavne vrste osiguranja:

  • Totalna odgovornost: Ovo nudi standardno pokriće štete sa navedenim iznosom depozita.
  • Uslovna odgovornost: Ovo osiguranje pokriva i zaštitu od krađe i odštetu od sudara. Vozite samouvjereno i bez brige, znajući da ste zaštićeni od neočekivanih troškova krađe ili štete.
  • Niste odgovorni: Ovo vam pruža maksimalnu zaštitu, smanjujući vaše troškove odgovornosti na nulu u slučaju štete ili nezgode.

Svaka opcija osiguranja prikazuje:

  • Učešće u šteti (višak): Višak štete je jednak depozitu. To znači da ste odgovorni za svu štetu do iznosa depozita.
  • Depozit: Iznos koji je potrebno uplatiti i koji će vam biti vraćen ukoliko se vozilo vrati bez oštećenja.
  • Dodatne zaštite: To uključuje TP (Theft Protection - zaštita od krađe), CDW (Collision Damage Waiver - odšteta od sudara), SCDW (Super Collision Damage Waiver - super odšteta od sudara) i WUG (Wheels Undercarriage and Glass Protection - šasija i zaštita stakla). Štrik označava da je zaštita uključena u opciju osiguranja.
  • Cijena: Cijena izabranog plana osiguranja.

Kada pregledate detalje i odlučite koja opcija osiguranja vam najviše odgovara, kliknite na dugme „Odaberite“. Izabrana opcija će zatim biti označena oznakom „Izabrano“. Kada izaberete odgovarajuće osiguranja, kliknite na dugme „Nastavite sa rezervacijom“ na dnu stranice. Time ćete nastavite sa postupkom rezervacije.

Korak 3: Dodatna oprema i pogodnosti za automobile

Iz odjeljka „DODACI“ u uslugama iznajmljivanja automobila u Crnoj Gori, nude se sljedeće dodatne usluge i njihove cijene:

  • SIM kartica: Ako ste putovali u inostranstvo i potrebna vam je mogućnost jeftinih poziva i interneta u Crnoj Gori, možete kupiti SIM karticu.
  • Rezervni vozač: Ako ste preumorni da biste vozili ili ako je ugovor o iznajmljivanju samo na ime jedne osobe, možete da dodate rezervnog vozača.
  • GPS: Za one koji nijesu upoznati sa putevima u Crnoj Gori može se dodati GPS uređaj koji uvijek predlaže najekonomičnije rute i pomaže u pronalaženju tačnih lokacija.
  • PAI osiguranje (osiguranje putnika): Ovo osiguranje pokriva slučajeve nezgoda, povreda, smrti putnika ili vozača.
  • Isporuka: Ako ne želite da dođete u kancelariju da preuzmete automobil, Montenegrocar nudi uslugu dostave do vašeg doma, kancelarije, stana ili hotela.
  • Preuzimanje: Ako želite da ostavite automobil na određenoj adresi u Crnoj Gori, kao što je aerodrom, postoji i usluga naplate.
  • Prelazak granice 1: Ako planirate da posjetite susjedne zemlje kao što su Hrvatska, Srbija, BiH i Albanija, možete dobiti dozvolu.
  • Prelazak granice 2: Za one koji planiraju da posjete zemlje šireg balkanskog područja kao što su Slovenija, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Bugarska i Grčka.
  • Prelazak granice 3: Ako namjeravate da putujete van Balkana u druge zemlje EU.
  • Sjedišta za djecu: Osigurajte bezbjednost najmlađih putnika i ispunite svoje zakonske obaveze tako što ćete se opredijeliti za ova sjedišta.
  • Buster sjedišta za djecu: Buster dječija sjedišta za podizanje i obezbjeđivanje mlađih putnika.
  • Mobilni internet: Ako želite da ostanete povezani bez troškova rominga, možete da se odlučite za prenosivu uslugu WiFi hotspot.
  • Nosač za biciklo: Za one koji vole da voze bicikla na odmoru, ali ne mogu da ga ubace u automobil, na raspolaganju je nosač za bicikla.
  • Krovni kofer: Ako imate višak prtljaga i potrebno vam je više prostora, možete iznajmiti krovni kofer.

Izaberite svu dodatnu opremu i sadržaje koji su vam potrebni i pređite na sljedeći korak pritiskom na dugme Nastavite sa rezervacijom.

Korak 4: Konačne informacije i potvrda

Na stranici „Potvrda“ prikazuju vam se dva glavna odjeljka: „Fizičko lice“ i „Pravno lice“.

Dostavljene slike označavaju obavezna polja za fizička i za pravna lica:

  • Polje za fizička lica je osmišljeno za privatna lica koja rezervišu za sebe. To obično znači da je vozač osoba koja vrši rezervaciju i da će biti odgovoran za putovanje.

  • Polje za pravna lica je namijenjeno preduzećima ili korporacijama. Kada izaberete ovo, obrazac obuhvata i podatke o kompaniji i vozaču. Ovo je korisno u slučaju kada preduzeće rezerviše u ime zaposlenog ili za poslovna putovanja.

U oba obrasca provjerite da li su sva polja označena crvenom bojom popunjena, jer su obavezna za rezervaciju.

Pred kraj rezervacije, provjerite da li dajete dozvolu za obradu ličnih podataka, prihvatite opšte informacije i uslove najma i prihvatite uslove plaćanja. Ako ste zainteresovani, možete da izaberete i da primate newsletter agencije za iznajmljivanje. Ako imate promotivni kod, unesite ga u predviđeno polje i kliknite na „Označi“ da bi se primijenili popusti.

Kada popunite sva obavezna polja, preći ćete na poslednji korak, a to je Završi rezervaciju. Nakon slanja rezervacije, pristupićete postupku 3D plaćanja. Nakon završetka plaćanja, bićete preusmjereni na konačnu stranicu za potvrdu na kojoj se nalaze određeni detalji o rezervaciji, kao što su:

  • Referentni broj:  Vaša jedinstvena šifra rezervacije.
  • Iznos plaćanja: Ukupna cijena usluge.
  • Način plaćanja: Prikazuje posljednje četiri cifre korišćene kreditne kartice.
  • Datum transakcije: Bilježi datum i vrijeme kada je transakcija izvršena.

Na osnovu vaših želja, pružalac usluga će vas kontaktirati putem izabranog načina: SMS-a, WhatsApp-a, Vibera ili Telegrama kako bi dovršio vašu rezervaciju ili razgovarao o svim detaljima vezanim za nju.

Često postavljana pitanja

Svjesni smo da prilikom iznajmljivanja automobila možete imati pitanja, posebno oni koji ga iznajmljuju prvi put. Stranica sa čestim pitanjima MontenegroCar će odgovoriti na sva vaša pitanja. U slučaju da nešto nije jasno ili su vam potrebne dodatne informacije, slobodno se obratite našem timu za podršku koji je dostupan non-stop.

Posebne ponude za iznajmljivanje automobila

Sve aktuelne specijalne ponude u MontenegroCar-u možete pronaći na našoj stranici Specijalne ponude za iznajmljivanje automobila.

Vaše putovanje nam je važno. Zato je u MontenegroCar-u svaki dio naše usluge prilagođen kako bi vam pružio sjajno iskustvo pri iznajmljivanja automobila. Od našeg obimnog voznog parka do naše podrške, tu smo da osiguramo da vaše putovanje, bilo da se radi o odmoru ili poslu, protekne glatko od početka do kraja. Jeste li spremni da krenete u sljedeću avanturu? Vjerujte da će MontenegroCar biti vaš pouzdani saputnik i rezervišite već danas!

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju