Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 06.12.2023.

Rent a Car Vodič za Mlade Vozače – Ispod 25 Godina

Ako imate manje od 25 godina i želite da iznajmite automobil, možda ćete se suočiti sa mnogo više propisa i troškova. Ne dozvolite da vas to obeshrabri, jer je MontenegroCar tu za vas. Naša pravila su osmišljena tako da vam omoguće slobodu na otvorenom putu, uz istovremenu posvećenost bezbjednosti i odgovornosti. Evo šta mladi avanturisti treba da znaju prije nego što pokrenu motor.

Razumijevanje starosne granice za iznajmljivanje auta i naknade za vozača

 

Da bi mladi vozač (ispod 25 godina) iznajmio automobil sa MontenegroCarom, mora imati najmanje 2 godine aktivnog iskustva u vožnji. Zašto? Zato što je iskustvo na putu važno, a naš cilj je da obezbijedimo da svi naši vozači imaju neophodne vještine za bezbjednu navigaciju.

Da, postoji naknada za vozače koji su mlađi od 25 godina, koji žele da iznajme automobil. Čak i ako ste upravo proslavili 25. rođendan, moraćemo da potvrdimo da ste aktivno vozili te dvije ključne godine.

Naknada za vozače do 25 godina iznosi 10 eura na dan.

Razlog za naknadu za mlađe od 25 godina

Dakle, zašto rent-a-car agencije, uključujući MontenegroCar, naplaćuju ovu naknadu? Statistika je pokazala da su mlađi vozači skloniji nesrećama. Sa manje iskustva, odgovornost i faktori rizika mogu biti znatno veći u poređenju sa onima koji voze duže. To ne znači da mladi vozači nisu sposobni, ali naknada djeluje kao dodatni sloj bezbjednosti, podstičući povjerenje između zakupca i agencije.

Izbor i iznajmljivanje luksuznih automobila

U MontenegroCar-u, iako nudimo raznovrsna vozila po vašem ukusu, od elegantnih limuzina do prostranih terenskih vozila, preduzimamo dodatne mjere predostrožnosti sa luksuznim vozilima. Ako se ponašanje mladog zakupca čini neozbiljnim ili ako postoji bilo kakva zabrinutost u vezi sa njegovim sposobnostima vožnje, agencija može da odluči da ne iznajmi luksuzni model automobila. Ova politika je na snazi za zaštitu vozača i vozila.

Politike plaćanja i zaštita finansijskih podataka

Insistiramo na tome da se ime na kreditnoj kartici koja se koristi za iznajmljivanje podudara sa imenom osobe koja vozi. Ova politika sprječava zloupotrebu finansijskih informacija ili nezakonitu odgovornost. Na primjer: Razmislite o scenariju u kojem dva prijatelja putuju zajedno. Jedan od njih rezerviše, ali drugi daje kreditnu karticu za depozit. Ako prijatelj koji je izvršio rezervaciju ošteti automobil, troškovi se naplaćuju sa kartice drugog prijatelja. Ovo se smatra nepravednim jer ne postoji garancija da će prijatelj koji je prouzrokovao štetu nadoknaditi štetu drugom. Radi se o odgovornosti i poštovanju svih uključenih strana.

Ideja naknade za mlađe od 25 godina nije da kažnjava, već da štiti. Nema razloga za brigu; u većini slučajeva, postupak iznajmljivanja za mlade vozače je jednostavan kao i za bilo koga drugog. Našim vjernim mladim kupcima koji su pokazali odgovornost i pouzdanost, MontenegroCar sa zadovoljstvom nudi „popust na lojalnost“, koji može doći u vidu odricanja od naknade za mlađe od 25 godina.

U Montenegrocar-u vjerujemo u osnaživanje svih vozača, bez obzira na godine. Sa ključevima jednog od naših vozila u ruci, putevi Crne Gore čekaju.

Da biste dobili više informacija i sa sigurnošću započeli putovanje, istražite naše opcije iznajmljivanja za mlade vozače već danas. Krenite na put sa MontenegroCarom, gde je vaša sljedeća avantura udaljena samo jednu vožnju.

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju