Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 25.10.2023.

Kako do Crne Gore?

Smještena u srcu Balkana, Crna Gora je skriveni dragulj koji čeka da bude istražen. Sa svojom azurnom jadranskom obalom, krševitim planinama i slikovitim gradovima, nije ni čudo što je Crna Gora postala nezaobilazna destinacija za putnike širom svijeta. Ako planirate putovanje u ovu očaravajuću zemlju, moraćete isplanirati prevoz do nje i efikasno se snaći na graničnim prelazima. U ovom blogu ćemo istražiti sva prevozna sredstva do Crne Gore, kao i pružiti korisne savjete. Za premium rent-a-car i transfer usluge posjetite našu početnu stranicu i njenu široku ponudu.

Avionom:

Aerodromi Crne Gore su najčešća mjesta koja dočekuju međunarodne putnike. Evo detaljnijeg pregleda dva glavna crnogorska aerodroma, kao i nekoliko iz obližnjih zemalja:

  • Aerodrom Tivat: Smješten na slikovitoj jadranskoj obali, aerodrom Tivat nudi pogodan prolaz za putnike koji putuju u Bokokotorski zaliv, Budvu i primorska područja. Poznat je po svojim fantastičnim pogledima dok se približavate pisti koja se nalazi pored Tivatskog zaliva. Stranica "Tivat to anywhere" je odličan početak vašeg planiranja.

Za dodatne informacije o crnogorskim aerodromima, često postavljana pitanja, sigurnosnim protokolima i slično, posjetite zvaničnu stranicu crnogorskih aerodroma. Za jeftine letove, pronađite jeftine avionske karte ovdje!

Autoputem:

Crnogorski putevi su dobro razvijeni, što je čini odličnim izborom za one koji uživaju u putovanjima i fleksibilnosti istraživanja sopstvenim tempom:

  • Rent a Car: Iznajmite automobil u Crnoj Gori ako želite slobodu da istražite raznovrsne pejzaže zemlje. Krivudavi putevi koji grle obalu i prolaze kroz planine nude neke od najslikovitijih vožnji u Evropi.
  • Međunarodni autobusi: Nekoliko autobuskih kompanija upravlja linijama koje povezuju Crnu Goru sa susjednim zemljama. Autobusi su generalno udobni i isplativ način putovanja. Na primjer, autobusi iz Beograda u Srbiji nude pogodan način da se dođe do većih gradova Crne Gore. Na sljedećoj web stranici potražite autobuske karte.
  • Transferi: Shuttle usluge su dostupne iz obližnjih gradova kao što su Dubrovnik u Hrvatskoj i Tirana u Albaniji. Ove usluge su posebno korisne za putnike koji ne žele voziti ili žele smanjiti stres na putovanjima. Rezervišite transfer usluge.

Vozom:

Iako željeznička mreža u Crnoj Gori nije toliko široka kao u nekim drugim evropskim zemljama, ona nudi jedinstveno iskustvo:

  • Voz od Beograda do Bara: Putovanje od Beograda, Srbija, do primorskog grada Bara u Crnoj Gori je jedna od najslikovitijih vožnji vozom u Evropi. Voz prolazi kroz zadivljujuće pejzaže Dinarida, pružajući pritom pogled koji oduzima dah.

Morem:

Dolazak morem je fantastičan način da upoznate zadivljujuću crnogorsku obalu:

  • Marine i luke: Crna Gora ima nekoliko marina i luka duž svoje obale, a Kotor Marina i Bar Marina su najpopularnije ulazne tačke za jahte i krstarice. Dramatični fjordovi Kotorskog zaliva su prizor koji treba posmatrati dok uplovljavate u zaliv.

Granični Prelazi:

Razumijevanje granica i ulaznih tačaka zemlje je ključno prilikom planiranja putovanja u Crnu Goru:

  • Hrvatska: Crna Gora dijeli granicu sa Hrvatskom na jugozapadu. Granični prijelazi na Kobili i Debelom Brijegu su praktični za putnike.
  • Bosna i Hercegovina: Na sjeveru Crna Gora dijeli granicu sa Bosnom i Hercegovinom. Glavni prelazi kod Sitnice i Vilusija su efikasni i brzi.
  • Srbija: Istočna granica sa Srbijom ima ključne prelaze kao što su Dračenovac i Jabuka, što olakšava putovanje između dvije zemlje.
  • Albanija: Na jugu Crna Gora dijeli granicu sa Albanijom, a primarni granični prelazi Muriqan i Božaj su dobro održavani i pristupačni.
  • Kosovo: Crna Gora također dijeli granicu sa Kosovom, sa glavnim prelazima kod Hanija i Hotita. Pobrinite se da imate potrebnu dokumentaciju ako planirate preći na Kosovo.

Savjeti za Putovanja:

  1. Uslovi za vizu: Većini putnika iz zemalja EU i Šengena nije potrebna viza za kraći boravak u Crnoj Gori. Međutim, prije putovanja morate provjeriti najnovije uslove za vizu koji se odnose na vaše državljanstvo.
  2. Valuta i druge osnovne informacije: Crna Gora koristi euro (EUR) kao svoju zvaničnu valutu, što ga čini pogodnim za putnike iz zemalja Eurozone.
  3. Jezik: Dok je crnogorski službeni jezik, engleski se široko govori u turističkim područjima, što čini komunikaciju relativno jednostavnom za međunarodne posjetioce. Obližnji hrvatski, bosanski i srpski jezik su veoma slični crnogorskom, a komunikacija između domorodaca svih ovih zemalja je izuzetno tečna.

Ljepota Crne Gore čeka da bude otkrivena, a dolazak do nje je lakši nego što mislite. Bilo da odlučite doći avionom, autiputem, željeznicom ili morem, ova slikovita balkanska zemlja obećava nezaboravno iskustvo. Sa raznovrsnim pejzažima i bogatim kulturnim naslijeđem, Crna Gora je destinacija koja će vas očarati i ostaviti trajne uspomene na vaše putovanje. Zato se spakujte, isplanirajte svoju rutu i posjetite MontenegroCar i naše najsavremenije rent a car i transfer usluge.

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju