Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 25.10.2023.

Šta Posjetiti u Crnoj Gori

Smještena u srcu jugoistočne Evrope, Crna Gora ima mnogo toga da ponudi. Krševite planine, mala sela i nestvarna obala Jadranskog mora svjedoče o njenoj ljepoti i raznolikosti. Čekaju vas razne vrste avantura, a najbolje je ih je doživjeti iz udobnosti sopstvenog vozila. Iznajmite automobil u MontenegroCar-u i krenite u nezaboravne pustolovine.

Istražite jug zemlje i njene priobalne gradove

Bokokotorski zaliv

Poznata po nestvarnom Bokokotorskom zalivu, primorskim gradovima koji se nižu duž obale i velikom broju pješčanih i kamenih plaža, Crna Gora svojim pejzažima osvaja srca posjetilaca. Kotorsko-Risanski zaliv, često opisivan kao najjužniji fjord u Evropi, ostavlja bez daha sa svojim kristalno čistim vodama iznad kojih se uzdižu prepoznatljive planine. Iznajmite automobil u Kotoru i prošetajte njegovim Starim gradom koji je na UNESCO-voj listi svjetske baštine zbog svoje bogate istorije i očuvane srednjovjekovne arhitekture. Okružen utvrđenjima koja datiraju čak od 9. vijeka, grad se nalazi u sijenci tvrđave  San Đovani. Dok su zime u Kotoru tihe i mirne, obilježene godišnjim Zimskim Kotorskim karnevalom, grad ljeti vrvi od turista.

Perast

Perast, mali, ali predivan grad u blizini Kotora, još je jedna nezaobilazna destinacija, dokaz pomorske istorije Crne Gore. Sa svojim palatama, muzejima i ostrvom Gospa od Škrpjela, Perast je idealno mjesto za odmor. Za posjetu ostrvu ili krstarenje oko zaliva, na raspolaganju stoje mnogi brodići za iznajmljivanje po razumnim cijenama, tik uz obalu Perasta.

Herceg Novi

Na ulazu u Bokokotorski zaliv nalazi se još jedan očaravajući primorski grad, Herceg Novi - grad stepenica. Ovdje, srednjovjekovne trvđave i brojna stepeništa svjedoče o davnim vremenima. Grad, ukrašen zelenilom i egzotičnim biljkama, je polazna tačka za mnoge ture u Crnoj Gori. Neka ovo bude i početak vaše avanture, sve što treba da uradite je da iznajmite automobil u Herceg Novom.

Budva

S druge strane, ako ste više zainteresovani za noćni život, predlažemo da posjetite Budvu. Grad je poznat po ludom noćnom provodu, sa brojnim klubovima i diskotekama na otvorenom. Dok sunce izlazi, prošetajte uskim ulicama Starog grada Budve, istražite drevne gradske zidine i uživajte u domaćoj kuhinji u prijatnom tradicionalnom restoranu. Na 10 minuta vožnje se nalazi poluostrvo Sveti Stefan, sa svojim pješčanim plažama i ekskluzivnim hotelom koji posjećuju razne poznate ličnosti.

Ulcinj

Od svih aktivnosti u Crnoj Gori, posjeta Ulcinju i njegovoj čuvenoj Velikoj plaži (najduža plaža na jadranskoj obali) treba da bude na vašem repertoaru. Ulcinj je raj za one koji tragaju za suncem, avanturiste i one koji žude za mirnim odmorom. Ljeti je plaža puna kajtsurfera, porodica koje uživaju na suncu i mladih ljudi koji kampuju duž njene obale. Stari grad Ulcinj, opasan kamenim zidovima, nudi snažan, ali skladan kontrast prirodnoj ljepoti Velike plaže.

Bar

Oko sat vremena udaljen od glavnog grada Crne Gore, grad Bar je prelijepo mjesto za šetnju i ispijanje tople šolje čaja pored mora. Poznat po najstarijoj maslini u Evropi, sada već simbolu Bara, Crna Gora se ponosi ovom 2.000 godina starom maslinom i Starim Barom, u kojem se drvo nalazi. Lokalnu tradiciju berbe maslina možete doživjeti i u kasnu jesen, nakon čega slijedi degustacija najfinijeg crnogorskog maslinovog ulja.

Istražite sjever i centralnu regiju Crne Gore

Nacionalni Park Durmitor

Sjeverni i centralni djelovi Crne Gore se sastoje od gustih šuma, visokih planinskih vrhova, dubokih kanjona i ledničkih jezera. Nacionalni park Durmitor mami ljubitelje prirode i avanturiste iz svih zemalja da posjete njegove veličanstvene vrhove, doline i, prije svega, predivno Crno jezero. Skijalište Savin kuk je idealno mjesto za boravak u hladnijim mjesecima. Zima ovo područje pretvara u sniježnu idilu, dok skijaši i snouborderi uživaju u stazama ovog poznatog skijališta na Žabljaku. Na nadmorskoj visini od 2.313 metara, prekriveno je debelim snijegom, što ga čini omiljenim mjestom za sve one koji žele da se upuste u aktivnosti kao što su skijanje, snoubord i šetnja krpljama. Ima više mogućnosti smještaja, od brvnara i planinskih kućica do luksuznih hotelskih opcija. Neki objekti nude pogodnosti skijaške staze, dok drugi pružaju mirno utočište malo dalje od skijaških staza. Skijalište Savin kuk je lako dostupno automobilom, a tokom zimskih mjeseci ključno je imati vozilo sa svom zimskom opremom.

Za one koji vole adrenalin, u toplijim mjesecima su kanjoning i rafting na divljim vodama najpopularnije aktivnosti u Crnoj Gori. U kanjoning lokacijama kao što su Nevidio, Medjurecje i Vrulja, možete se kretati kroz uske klisure i kanjone, skakati niz vodopade i doživjeti prirodu izbliza. Kanjon Nevidio je jedan od posljednjih osvojenih kanjona u Evropi, otkriven tek krajem 20. vijeka. Kanjoning ovdje je veoma uzbudljivo iskustvo, pružajući avanturistima priliku da se kreću kroz uske prolaze ispunjene kristalno čistim vodama, strmim stijenama i vodopadima. Litice su često toliko blizu da je nebo na pojedinim mjestima jedva vidljivo, pa otuda i naziv Nevidio. Cjelokupno iskustvo kanjoninga u Nevidiju može da traje od 3 do 5 sati, u zavisnosti od tempa i nivoa iskustva grupe. Kanjon se nalazi u blizini Žabljaka i dio je Nacionalnog parka Durmitor. Pobrinite se da iznajmite SUV ili terensko vozilo, kao što su Dacia Duster ili Citroen Crosser, kako bi stigli do malo udaljenijih područja.

Kanjon rijeke Tare

Kanjon Tare nudi jedan od najuzbudljivijih rafting doživljaja na divljim vodama u Evropi. Rijeka, poznata kao „Suza Evrope“, može da se pohvali najdubljim riječnim kanjonom kontinenta, a krase je brojni slapovi, bistra voda i bujno zeleno okruženje. Rafting niz rijeku Taru pruža avanturistima jedinstvenu priliku da se dive netaknutoj ljepoti okolne prirode. Ture, od onih pogodnih za početnike do izazovnijih, osiguravaju da i početnici i oni koji su iskusni mogu da dožive uzbuđenje. Ledeni brzaci planinske rijeke okružene živopisnom prirodom učiniće da se ovo iskustvo pretvori u nezaboravan doživljaj.

Nacionalni park Biogradska gora

Krećući se ka centralnom regionu, Nacionalni park Biogradska gora skriva jednu od posljednje tri evropske prašume, nudeći mirne vožnje brodom po Biogradskom jezeru kao i pješačke staze koje krivudaju kroz guste, zelene šume. Dio je opštine Kolašin, koja je posebno popularna zimska destinacija. Skijališta, Kolašin 1450 i Kolašin 1600, dobro su opremljena i prava su mjesta za uživanje ljubitelja skijanja i snouborda. Skijališta posjeduju 45 kilometara dostupnih staza, pogodnih i za početnike i za naprednije ljubitelje zimskih sportova, kojima upravlja sedam liftova. Nude odmor sa zapanjujućim panoramskim pogledom na snijegom pokrivene planine. Prvobitno otvoreno kao Jezerine 1991. godine, a nakon nekoliko promjena prije nego što je postalo Kolašin 1450, odmaralište je 2019. godine dobilo dodatak, Kolašin 1600. U sezoni 2021/22, ova dva skijališta su bila spojena žičarom i dodatnim skijaškim stazama, podižući odmaralište na preko 2.000 metara i obezbjeđujući pouzdane sniježne uslove.

U centralnom dijelu, manastir Ostrog, sagrađen u gotovo vertikalnu liticu, pruža ne samo duhovno utočište, već i zadivljujuće poglede na Bjelopavlićku ravnicu.

Cetinje

Cetinje, nekada sjedište crnogorskih vladara, sada služi kao kapija bogate istorije i kulture nacije, gdje kaldrmisane ulice, muzeji i bivše ambasade svjedoče o intrigantnoj prošlosti Crne Gore. Iznad se nazire Lovćen, planina i nacionalni park, prepoznatljiv po svojoj ljepoti i istorijskom značaju i kao posljednje počivalište Petra II Petrovića Njegoša. Na vrhu stoji najviši mauzolej na svijetu - Njegošev mauzolej.

U Crnoj Gori ima mnogo mjesta koje treba posjetiti, a svaka od njih je lako dostupna automobilom. Sjever možete vidjeti u istom danu kada i južni dio zemlje, u čemu leži ljepota Crne Gore. Montenegrocar, vodeća rent-a-car agencija u zemlji, pruža najbolju uslugu. Svako vozilo u okviru naše flote je vrhunskog kvaliteta i garantuje vašu bezbjednost. Pogledajte specijalne ponude i iznajmite automobil po najpovoljnijoj cijeni i ostvarite svoj idealan odmor.

Bilo da je to potraga za avanturom, ljubav prema prirodi ili želja za istorijskim činjenicama koja vas uzbuđuje, u Crnoj Gori ćete pronaći iskustva i aktivnosti koja će zadovoljiti svačiju radoznalost.

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju