Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
Blog 21.06.2023.

Rent a Car Žabljak - Montenegrocar - Rezervišite vozilo na Žabljaku

Rent a car Žabljak, usluga transfera i ostale Montenegrocar usluge na Žabljaku

Rent a Car Žabljak - Montenegrocar agencija je vaš najbolji izbor kada su u pitanju usluge rent a cara ili transfera na Žabljaku. Naša jedinstvena usluga rent a cara ono je po čemu smo prepoznati u Crnoj Gori i regionu. Nudimo auta Economy, Premium i Lux klase, usluge kratkoročnog ili dugoročnog najma, aerodromski tranfer ili prevoz do željene lokacije, bilo kada.

Bilo da putujete zbog posla, zadovoljstva ili odmora, agencija Montenegrocar će izaći u susret svim vašim željama. Umjesto gradskog prevoza ili taxi usluga na Žabljaku, korišćenje Montenegrocar rent a car ili transfer usluga će vam omogućiti veću fleksibilnost u istraživanju ovog planinskog grada, kao i smanjiti troškove.

Ponosno nudimo specijalizovanu, tačnu, personalizovanu uslugu transfera do aerodroma ili do željene lokacije. Posebno ističemo uslugu transfera sa aerodroma u Podgorici, Tivtu, Dubrovniku i Tirani, brzo i efikasno.

Usluge Montenegrocar na Žabljaku

  • rent a car i najam automobila
  • transferi sa i do aerodroma
  • usluge prevoza sa vozačem

Naša flota:

Nudimo vam veliki broj raznovrsnih modela automobila za svaku priliku. Kada napravite plan obilaska, možete nas kontaktirati kako biste dobili sve potrebne informacije o vozilima i izabrali najbolji kvalitet i najpovoljniju ponudu.

Automobili Lux klase - Rent a Car Žabljak

Mercedes Benz Vito Tourer

Mercedes GLE

Toyota Land Cruiser

Automobili Premium klase - Rent a Car Žabljak

Mazda CX-3

Škoda Superb

Mazda 3 Plus

Automobili Economy klase Rent a Car Žabljak:

Toyota Yaris 1.5 VVT

Mazda 2

Volkswagen Polo 1.2

Obezbjeđujemo posebna auta za bilo koju priliku u Crnoj Gori, uz uslugu ličnog vozača. Za korporativne klijente pripremili smo posebnu business ponudu.

Naš vozač će vas čekati na dogovorenom mjestu, bilo da je u pitanju aerodrom, kancelarija, ili hotel i bezbjedno će vas prevesti do željene lokacije.

Uz naša komforna, sigurna vozila, koja možete iznajmiti po pristupačnoj cijeni, svako vaše putovanje biće priča za sebe.

Putujte sa stilom i uživajte u udobnosti 

Sva naša auta su besprekorno čista i redovno servisirana, a nakon svake upotrebe se detaljno čiste i dezinfikuju. Svim putnicima na raspolaganju je i hladno osvježenje tokom vožnje.

Za potpunu udobnost i uživanje u vožnji, na zahtjev možemo obezbijediti WI-FI, dječija sjedišta i dodatne sadržaje za djecu kako bi i najmlađi uživali u vožnji. Uz to, naši vozači biće vam na usluzi i pružiće vam pomoć sa prtljagom na aerodromu ili u hotelu.

Ako vam je potrebna konsultacija prije rezevacije auta ili transfera, obratite se našem Korisničkom servisu, koji vam je non stop na usluzi.

Transfer Crna Gora - Hrvatska i Hrvatska – Crna Gora, aerodromi Podgorica, Tivat, Tirana

Za vas obezbjeđujemo uslugu transfera Žabljak - Dubrovnik i transfer Dubrovnik – Žabljak. Udaljenost između Žabljaka i Dubrovnika je 169km. Takođe, nudimo i uslugu transfera od Žabljaka do internacionalnog aerodroma Ćilipi, udaljenog  180 km. Nudimo transfer na relaciji Žabljak – Tivat 171 kilometara, Žabljak – Podgorica 132 km, Žabljak– Tirana 320 km. Uživaćete u našim sigurnim automobilima, usluzi profesionalnog vozača i vožnji do aerodroma.

O Žabljaku

Žabljak se nalazi na sjeverozapadu Crne Gore, u središtu nacionalnog parka Durmitor. Sa svojih 1456 metara nadmorske visine grad je najviše urbano naselje u Jugoistočnoj Evropi. Smješten je u podnožju Durmitora i okružen je sa 23 planinska vrha od preko 2200 metara, 18 planinskih jezera i kanjonom rijeke Tare, najdubljim u Evropi. 

Informacije o Žabljaku

Žabljak je centar planinskog turizma u Crnoj Gori, kao i za njen sjeverozapadni dio. Prema poslednjem službenom popisu stanovništva iz 2011. godine, opština Žabljak imala je 1.723 stanovnika, raspoređenih u 28 naseljenih mjesta. Koordinate iznose 43° 09′ 16″ SGŠ ; 19° 07′ 14″ IGD.

Šta vidjeti na Žabljaku

  • Durmitorski prsten
  • Jablan jezero
  • Škrčka jezera
  • Vidikovac ‘’Ćurevac’’

Aktivnosti na Žabljaku koje preporučujemo: 

Izleti - MTS

Hoteli na Žabljaku koje preporučujemo:

Hotel SOA  

Hotel Polar Star  

Hotel Zlatni bor  

Restorani na Žabljaku koje preporučujemo:

Restoran Oro  

Restoran Koliba  

Restoran Dvorište  

Prestonica planinskog turizma, prve ekološke države i gorske oči čija se svježina pamti 

Varezina voda – gdje je izvor pitak, tu se u legendama grad osniva. Gdje su gosti, tu su i Hanovi - kako se nekada prijestonica crnogorskog planinskog turizma nazivala.

Gdje su gosti, tu su i Hanovi - kako se nekada prestonica crnogorskog planinskog turizma nazivala. Proljeće što je najavljivala žaba sa Otoke, bilo je presudno, da ovaj gradić u naručju Durmitora ili ,,planine koja spava'', dobije konačan naziv - Žabljak. Nalazi se na najvišoj nadmorskoj visini Balkanskog poluostrva, na 1456 metara, a ujedno je i Nacionalni park i  popularan bijeg od ljetnih vrućina i uživanje u zimskim sportovima. Okružen je sa 23 planinska vrha, od preko 2.300 metara nadmorske visine, od kojih je najvisi Bobotov kuk ili Ćirova pećina (2523 m). Sa ovog crnogorskog Mont Everesta, kažu da se u jako vedrim, ali rijetkim jutrima, može vidjeti i Beograd.

Svoj turistički uspon doživljava nakon Drugog svjetskog rata, pa se neke tipične prirodne pogodnosti, poput ledničkih jezera, izletišta, legendi i gastronomske ponude, svakodnevno unapređuju i pozicioniraju Žabljak visoko na turističkoj mapi turista zemlje, regiona i svijeta.

Žabljak nije samo prijestonica crnogorskog planinskog turizma, već i prijestonica Crne Gore, kao prve i jedine ekološke države u svijetu, što su crnogorske vlasti odlučile jos 1991. godine.

Za sve gradove ove male zemlje na brdovitom Balkanu, vezuju se legende, a čini se da Žabljak prednjači u svom broju mitova. Pripovjeda se da su grčki Bogovi izabrali Durmitor za odmaralište, a Grci, koji su ovdje boravili u jednom periodu, gledali planinu koja spava kao svoj drugi Olimp.

Kao potvrda gore navedenog, nedaleko od centra, u blizini Vražjeg jezera, nalazi se grčko groblje, arheološko nalazište stećaka, i srednjovjekovni grad Pirlitor iz XIV vijeka. Ime vojvode Momčila, vezuje se za ovaj grad, a krilati konj Jabučilo bacio se u Crno jezero, odakle se i dan danas može čuti njegov ,,krik'', zbog izdaje nevjerne Vidosave, ljube Momčilove.

Najpoznatije ledničko jezero, simbol Durmitora i Žabljaka, gorske su oči ili Crno jezero. Legenda govori da ga je Sveti Sava prokleo, pošto su kaluđeri tamošnjeg manastira posumnjali u atutentičnost Svetitelja, želeći da mu podvale. U ljutnji je kazao: Dabogda da se zemlja provali tamo gdje vam je sad manastir, to se mjesto ne zvalo ni varoš, ni selo, no se zvalo Crno jezero. Tako i bi, kako se kazalo, a danas turisti iz svih djelova svijeta uživaju u ljepoti ovih očiju ledničkih.

Korisni linkovi:

Opšte informacije o Crnoj Gori

Vremenska prognoza za Žabljak

Uslovi za ulazak i izlazak iz Crne Gore

Montenegrocar prodajna mjesta

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju