Pregledajte i izmjenite vašu rezervaciju
discount
Cyber Monday Promo code goes here
Use promo code CYBER20 for 20% discount on vehicles
Free Wi-Fi with all bookings
Available on Monday 30th November
21.06.2023.

Rent a Car Šavnik - Montenegrocar - Rezervišite vozilo u Šavniku

Rent a car Šavnik, usluga transfera i ostale Montenegrocar usluge u Šavniku

Rent a Car Šavnik - Montenegrocar agencija je vaš najbolji izbor kada su u pitanju usluge rent a cara ili transfera u Šavniku. Naša jedinstvena usluga rent a cara ono je po čemu smo prepoznati u Crnoj Gori i regionu. Nudimo auta Economy, Premium i Lux klase, usluge kratkoročnog ili dugoročnog najma, aerodromski transfer ili prevoz do željene lokacije, bilo kada.

Bilo da putujete zbog posla, zadovoljstva ili odmora, agencija Montenegrocar će izaći u susret svim vašim željama. Umjesto gradskog prevoza ili taxi usluga u Šavniku, korišćenje Montenegrocar rent a car ili transfer usluga će vam omogućiti veću fleksibilnost u istraživanju ovog predivnog grada, kao i smanjiti troškove.

Ponosno nudimo specijalizovanu, tačnu, personalizovanu uslugu aerodromskog ili transfera do željene lokacije. Posebno ističemo uslugu transfera sa aerodroma u Podgorici, Tivtu, Dubrovniku i Tirani brzo i efikasno.

Usluge Montenegrocar u Šavniku

  • rent a car i najam automobila
  • transferi sa i do aerodroma
  • usluge prevoza sa vozačem

Naša flota:

Nudimo vam veliki broj raznovrsnih modela automobila za svaku priliku. Kada napravite plan obilaska, možete nas kontaktirati kako biste dobili sve potrebne informacije o vozilima i izabrali najbolji kvalitet i najpovoljniju ponudu.

Automobili Lux klase - Rent a Car Šavnik:

Mercedes Benz Vito Tourer

Mercedes GLE

Toyota Land Cruiser

Automobili Premium klase - Rent a Car Šavnik:

Mazda CX-3

Škoda Superb

Mazda 3 Plus

Automobili Economy klase - Rent a Car Šavnik:

Toyota Yaris 1.5 VVT

Mazda 2

Volkswagen Polo 1.2

Obezbjeđujemo posebna auta za svaku priliku u Crnoj Gori, uz uslugu ličnog vozača. Za korporativne klijente pripremili smo posebnu business ponudu.

Naš vozač će vas čekati na dogovorenom mjestu, bilo da je u pitanju aerodrom, kancelarija, ili hotel i obezbijediće vam profesionalnu uslugu prevoza do željene lokacije.

Uz naša komforna, sigurna vozila, koja možete iznajmiti po pristupačnoj cijeni, svako vaše putovanje biće priča za sebe.

Putujte sa stilom i uživajte u udobnosti 

Sva naša auta su besprekorno čista i redovno se servisiraju a nakon svake upotrebe se detaljno čiste i dezinfikuju. Svim putnicima na raspolaganju je i hladno osvježenje tokom vožnje.

Za potpunu udobnost i uživanje u vožnji, na zahtjev možemo obezbijediti WI-FI, dječija sjedišta i dodatne sadržaje za djecu kako bi i najmlađi uživali u vožnji. Uz to, naši vozači biće vam na usluzi i pružiće vam pomoć sa prtljagom na aerodromu ili u hotelu.

Ako vam je potrebna konsultacija prije rezevacije auta ili transfera, obratite se našem Korisničkom servisu, koji vam je non stop na usluzi.

Transfer Crna Gora - Hrvatska i Hrvatska – Crna Gora, aerodromi Podgorica, Tivat, Tirana

Za vas obezbjeđujemo uslugu transfera Šavnik- Dubrovnik i transfer Dubrovnik – Šavnik. Udaljenost između Šavnika i Dubrovnika je 142 km. Takođe, nudimo i uslugu transfera od Šavnika  do internacionalnog aerodroma Ćilipi, udaljenog 162 km. Nudimo transfer na relaciji Šavnik– Tivat 145 kilometara, Šavnik– Podgorica 106 km, Šavnik – Tirana 240 km. Uživaćete u našim sigurnim automobilima, usluzi profesionalnog vozača i vožnji do aerodroma.

O Šavniku:

Nalazi se u sjevernoj regiji Crne Gore. Prostire se kroz planinski masiv naše zemlje, kanjon Komarnice i centar je južnog dijela Durmitorskog kraja. Ujedno je i naselje na najnižoj koti pomenute opštine. Prema popisu iz 2011. godine, u Šavniku živi 2077 ljudi.

Informacije o Šavniku

Opština Šavnik se prostire na površini od 555 km2, na nadmorskoj visini od 840 metara. Teritorija opštine smještena je na padinama, dolinama, planinskim masivima: Durmitora, Sinjajvine, Moračkih planina, Krnova i Vučja.

Šta vidjeti u Šavniku:

  • Manastir Podmalinsko
  • Kuća Novice Cerovića
  • Spomenik Vuka Stefanovića Karadžića- Petnjica

Aktivnosti u Šavniku koje preporučujemo:

Izleti - MTS

Kanjon Nevidio  

Etno selo Nevidio  

Etno selo Jatak  

Turistički kompleks Naše Selo   

Hoteli u Šavniku koje preporučujemo:

Hotel Đoković  

Hotel MLM Kruševice   

Restorani u Šavniku koje preporučujemo:

Restoran Katun  

Gostionica Jablan  

Šavnik: Vrbovo pruće u varoši gdje Sunce dva puta izlazi i zalazi

Na početku bjehu dva mlina, petnjički i previški na seoskoj rijeci Šavnik. Vizionarima druge polovine XIX vijeka, sa prostora Pljevalja, Lješanske nahije, Bjelopavlića, podigoše tri kuće u prostoru pod Tunjomirom. To su bile mehana sa dućanom, tufegžinica i kovačnica. Ubrzo nastade nova varoš, nazvana po šavicama-vrbovom pruću koje je pokrivalo prizemljuše tog vremena. Grad se širi, poslije Prvog svjetskog rata postaje administrativni centar durmitorskog kraja.

Šavnik i sada gotovo da ima neizmjenjenu fizionomiju u odnosu na svoje urbane početke. Kada prolazite ovom izrazito sjevernom opštinom, imate osjećaj da prolazite primorskim stradama. Ne osjeća se morski vazduh, već svježa i oštra bistrina Drobnjaka, a kuće su građene po uzoru na primorske. Sve to zahvaljujući rišnjanskim nevjestama, koje su se u velikom broju udavale za Drobnjake. Kako tada nije bilo neimara u tom kraju, one su dovodile svoju braću, zidare, poznanike, koji Šavniku darovaše primorski izgled.

Izlasci i zalasci Sunca lirični su u ovoj varošici. Međutim, rijetko koji grad može da se pohvali fenomenom da mu sunce dva puta izlazi i zalazi. To se dešava u danima oko ravnodnevice. Tada jutrom sunce izlazi iznad Brda Kravica, oko 14 časova zađe iza brda Gradac. Drugi put sunce izađe iznad Komarnice, a zalazi za planinom Vojnik.

Još jedna zanimljivost u prirodnom rezervatu fenomena, pojava je Mukavice, koja hvata izvor rijeke Šavnik. Mukavica je zapravo kraško vrelo, sačinjeno od dva podzemna izdana međusobno povezana. U vrijeme suše, izdani se neravnomjerno pune i prazne, pa dolazi do pojavljivanja vazdušnih jastuka, zbog čega izvor presuši. Trajanje mu je od nekoliko minuta do pola sata.

A u Šavniku, pored prirodnog darivanja, brojna su istorijska i kulturna svjedočišta.

Korisni linkovi:

Opšte informacije o Crnoj Gori

Vremenska prognoza za Šavnik

Uslovi za ulazak i izlazak iz Crne Gore

Montenegrocar prodajna mjesta

Prijavite se na newsletter

Prijavite se za primanje Newslettera i ostvarite do 50% popusta!

Kreirajte novu rezervaciju